AMINA DUMPOR: Najbitnije je da je čovjek lijep iznutra

Amina Dumpor je 21-godišnja studentica kriminalistike iz Mostara koja se već dugi niz godina bavi modelingom.

U razgovoru za dobarportal.net ističe da se od njene osme godine pojavio interes za bavljenje modelingom.

“Uvijek sam voljela da gledam modne revije, čitam modne časopise, generalno sve što ima veze sa modom i ljepotom. Kao mala bih uvijek pravila svoju kućnu reviju i zamišljala kako ću jednog dana zaista ostvariti tu veliku želju i dospjeti u taj svijet jer sam se zaista istinski vidjela u tome i to me uvijek privlačilo i činilo sretnom”, govori Amina Dumpor.

Prema njenim riječima, izazova u modelingu ima mnogo.

“Neće uvijek sve ići baš onako kako želimo, ali u takvim situacijama je najbitnije imati čvrst stav, samopouzdanje, i naravno biti istrajan u svemu tome. Nije nimalo lak posao koliko god izgledalo tako, ali ako to dovoljno voliš, ništa neće predstavaljati problem. Ne mogu da ne pomenem svoju menadžerku Selmu Maličbegović koja je uvijek tu za mene i naš tim i koja mi je i pružila priliku da uđem u ovaj svijet i zaista sam joj beskrajno zahvalna na svemu što je do sad uradila, a uradila je zaista mnogo”, kaže ova mlada Mostarka.

Napominje da od kozmetike najviše koristi drogerijske proizvode.

“Nisam od nekog pretjeranog eksperimentisanja što se kozmetike tiče, ali uvijek gledam da koristim isključivo provjerene proizvode koji neće štetiti mom licu”, jasna je sagovornica.

Drugim djevojkama savjetuje da nikada ne pretjeruju sa kozmetikom

“U svemu treba imati balans, nađite ono što najviše prija vašoj koži, idite redovno na tretmane lica, i vodite računa o vašoj koži, ukoliko ne možete sami pronaći neki adekvatan proizvod, uvijek možete da se posavjetujete sa stručnim licem”, navodi Amina Dumpor.

Potom nam je otkrila i koja je to tajna njene vitke linije.

“Tajna moje vitke linije je redovan trening, zdrava ishrana, samim tim i zdrav način života, naravno pojedem nekad nešto slatko i što nije zdravo, ali umjereno”, izjavljuje ova zanosna Mostarka.

Nastavlja da nema ništa protiv estetskih zahvata, ali i ne krije zadovoljstvo svojim sadašnjim izgledom.

“Mišljenja sam da s čim god niste zadovoljni i ukoliko zaista želite nešto da promijenite, uljepšate na sebi da to i uradite, u nekim granicama bez pretjerivanja. Ja na sebi ne bih ništa radila, zadovoljna sam upravo ovakva kakva jesam. Uvijek biram majku prirodu kakva god ona bila, ipak je ljepota u oku posmatrača”, kazuje sagovornica.

Poručuje da trenutno nije u ljubavnoj vezi te da se odlučila posvetiti isključivo sebi i svojim ciljevima.

“Ima još mnogo polja na kojima želim da se ostvarim i na kojima radim, radim na sebi tako da bi ljubav trenutno bila zadnja stvar o kojoj razmišljam, ali u sebi mnogo priželjkujem, mada sve ima svoje vrijeme”, priča Amina Dumpor.

Naglašava da voli iskrene, ambiciozne muškarce, koji znaju šta žele.

“Fizički izgled jeste bitan, nešto treba i da vas privuče, ali definitivno nije presudan. Najbitnije je da je čovjek lijep iznutra, a onda sve ostalo što dolazi je samo dar”, podvlači ova lijepa Mostarka.

Dodaje da joj kao i svakoj djevojci prijaju komplimenti.

“Što se tiče komplimenata muškaraca, ne mogu reći da ih ne dobivam mnogo, ali uspjevam da se nosim s tim i ne predstavlja mi nikakav problem. Imponuje mi, naravno kao i svakoj ženi”, potvrđuje sagovornica.

Zaključuje da u budućnosti želi postati još uspješnija te da želi napredovati, kako u modelingu tako i generalno u životu.

“Želim završiti fakultet. Očekujem i vjerujem da ću uspjeti u svemu jer sam veoma uporna i istrajna u svemu što radim i sve ono što sebi zacrtam jednog dana ću zaista i ostvariti”, završava Amina Dumpor.