TOPALBEĆIREVIĆEV FILM O TRENERU SVIH TRENERA: Ćiro uživa u popularnosti

Jubilarni 10. Međunarodni sportski simpozij “Simposar” održava se od 30.9. do 2.10. u Sarajevu.

Direktor “Simposara” i sportski novinar, Sabahudin Topalbećirević, govorio je o autorskom filmu “Ćiro Blažević – Nikad ispričana priča”, koji donosi detalje koje niko nije znao o treneru svih trenera, legendarnom Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Navodi da Ćiro u filmu govori o iskrenom, zanimljivom, na trenutke i šokantnom, životu, siromaštvu, bogatstvu, pobjedama i porazima te mnogobrojnim anegdotama koje su obilježile njegov život.

“U filmu se pojavljuje i 30-ak sagovornika koji dobro poznaju Ćiru i koji su sarađivali s njim u najvažnijim nogometnim bitkama kao 1982. godine, kada je bivšu Jugoslaviju očarao bijelim šalom i titulom prvaka s Dinamom ili 1998. godine kada je s reprezentacijom Hrvatske osvojio senzacionalno treće mesto na Svjetskom prvenstvu. Priča podsjeća i na to kako je Ćiro vratio nogomet u Bosnu i Hercegovinu zahvaljujući njegovoj nevjerovatnoj energiji, znanju i šarmu. Ćiro uživa u popularnosti”, istakao je Sabahudin Topalbećirević.

Na pres-konferenciji, pored autora filma, prisutnima su se obratili i proslavljena košarkašica, Razija Mujanović, koja je na poziciji tim menadžera ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine te penzionisani profesionalni nogometni menadžer i bivši nogometaš, Enver Hadžiabdić.