ODNOS DRUŠTVA PREMA TALENTIMA: Pogledajte kratki film “Mladi umjetnici za mlade sportiste”

 ODNOS DRUŠTVA PREMA TALENTIMA: Pogledajte kratki film “Mladi umjetnici za mlade sportiste”

Kadar iz filma “Mladi umjetnici za mlade sportiste” (FOTO: Screenshot/YouTube)

Mersida Sadiković, aktivistica iz Sarajeva, osmislila je i zajedno sa svojim timom realizirala projekat kratkog filma pod nazivom “Mladi umjetnici za mlade sportiste” koji ima za cilj ukazati na stvarno stanje u društvu i odnos vlasti prema mladim talentima. 

Prema riječima autorice ovog filma, neophodan je pritisak, kako na političare, tako i na građanstvo, da ne drže zatvorene oči, da se već jednom probude i kažu šta misle o stanju u kojem se nalazimo.

“Treba političarima skrenuti pažnju šta im je zadatak, zbog čega su postavljeni na svoje funkcije koje koriste samo za vlastite potrebe, dođu na sastanke, odrijemaju jednu turu, dignu rukicu ponekad i redovno prime plaću. Građanski aktivizam je ključan u svakom demokratskom društvu, koje mi nažalost ne prepoznajemo jer nemamo političko obrazovanje. Nemaju ga ni ovi na vlasti, ali su itekako uvezani da jedni druge pripaze, a mi građani smo rasparčani, ne znamo da djelujemo”, ističe Mersida Sadiković.

Nada se da će ovaj kratki film bar nekima otvoriti oči, pokazati da vole domovinu, da mladima žele dobro i sretan i uspješan razvoj, kako u ličnom životu, tako i u profesionalnom.

“Na ovome ja lično neću stati, pripremam drugi video u kojem su u fokusu i dalje mladi talenti”, poručuje Mersida Sadiković.

Jasmin Alibegović

http://www.dobarportal.net

POVEZANE OBJAVE ...