NAJLJEPŠA SPORTSKA PRIČA NASTAVLJENA: U Orašju, Srebreniku i Velikoj Kladuši

0
221

Orašje, Srebrenik i Velika Kladuša bili su domaćini Plazma Sportskih igara mladih u proteklom periodu. Osmijesi mališana, željnih takmičenja, krasili su terene u ovim gradovima.cheap jordan 4 cowboys jerseys custom jerseys basketball best nfl jerseys best jordan 1 couple sex toys adidas sneakers cheap wigs for sale nike air max sc best sex toy website nfl authentic jersey mens sex toys mens nike air max nfl jerseys cheap wholesale sex toys 

U okviru ovogodišnje BH Telecom Sportske igre mladih Turneje radosti bit će organiziran niz sportsko-zabavnih aktivnosti za djevojčice i dječake širom Bosne i Hercegovine, kroz koje će Igre proslaviti svoj deseti rođendan. Aktivnosti će biti organizirane u 42 bh. grada, a pravo učešća na ovogodišnjim takmičenjima imaju dječaci i djevojčice 2005. godišta i mlađi. 

(FOTO: Sportske igre mladih/IZVOR:PR foto)

Mališani iz Orašja su se imali priliku takmičiti u malom nogometu, odbojci i odbojci na pijesku. Dječaci iz nogometnog kluba SK “Atletico 1919” osvojili su prva mjesta u obje takmičarske kategorije – 2005. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi te time potvrdili potpunu dominaciju u ovom posavskom gradu. 

Osvojili smo prvo mjesto na Coca-Cola Cupu u Orašju i mnogo se radujemo polufinalnom turniru. Nadamo se da ćemo i tamo biti jednako uspješni te izboriti plasman na Veliko finale u Sarajevo“, rekao je Antonio Leovac, kapiten ekipe SK Atletico 1919.

(FOTO: Sportske igre mladih/IZVOR:PR foto)

Za razliku od dječaka, djevojčice su u Orašju pokazale veliko interesovanje za takmičenja u odbojci i odbojci na pijesku. BH Telecom Cup u odbojci na pijesku osvojila je domaća ekipa „Vincetić-Knežević“, koja je izborila plasman na Veliko finale u Sarajevu. U vrlo neizvjesnoj finalnoj utakmici Plazma Cupa u odbojci, ekipa ŽOK „Crvena zvijezda“ iz Obudovca savladala je domaću ekipu ŽOK „Orašje“. 

(FOTO: Sportske igre mladih/IZVOR:PR foto)

Kao i prethodnih godina, mališane na terenima, osim takmičenja, očekuju i edukativne radionice, koje Igre organiziraju u saradnji sa svojim partnerima. S ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu, Igre i ove godine, uz finansijsku podršku USAID-a, realiziraju projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“. 

Nakon Orašja, takmičenja Igara održana su u Srebreniku, gdje su se dječaci i djevojčice takmičili u malom nogometu i košarci. Prvo mjesto na Coca-Cola Cupu, takmičenju u malom nogometu za 2005. godište i mlađe, osvojila je ekipa „Gradina“, koja će na polufinalnom turniru u Tuzli pokušati izboriti plasman na Veliko finale. Ovogodišnji predstavnici Srebrenika u košarci su ekipe „Pokemoni“, u muškoj konkurenciji, i „Leptirice“ u ženskoj konkurenciji. 

(FOTO: Sportske igre mladih/IZVOR:PR foto)

„Ove godine prvi put učestvujemo na Igrama i sretne smo što smo osvojile Kinder Joy of moving Cup u košarci. Bilo bi odlično, ukoliko bismo na polufinalnom turniru uspjele izboriti i odlazak na finale u Sarajevo“, kazala je kapitenka ekipe „Leptirice“, Lejna Bašić.

(FOTO: Sportske igre mladih/IZVOR:PR foto)

U Velikoj Kladuši su održana takmičenja u malom nogometu i to u obje starosne kategorije. Veće interesovanje u ovom gradu vladalo je za malonogometno takmičenje u kategoriji 2009. godišta i mlađih. Predstavnici ovog grada na polufinalnom turniru u Bihaću bit će malonogometaši iz ekipe „ONŠ Kladuša 2008“, koji su u finalnoj utakmici bili bolji od dječaka iz ekipe „Mladost-Behar“.  

„Mnogo smo sretni zbog osvajanja prvog mjesta na Poli Cupu u našem gradu i već sada jedva čekamo turnir u Bihaću. Ako budemo igrali kao danas, možemo se plasirati i na finale u Sarajevo“, izjavio je Vedad Pehlić, predstavnik ekipe „ONŠ Kladuša 2008“. 

(FOTO: Sportske igre mladih/IZVOR:PR foto)

Osim što su se takmičili, mališani su u ova tri grada učili i o važnosti očuvanja životne sredine, i to kroz kampanju „Budi zakon, reci NE“, koju Igre implementiraju u saradnji sa Fondom za okoliš FBiH. 

(FOTO: Sportske igre mladih/IZVOR:PR foto)

“U narednim danima, domaćini Igara bit će Sanski Most, Ključ, Tuzla i Gradačac. Sve ovogodišnje aktivnosti Plazma Sportske igre mladih realiziraju uz prethodnu saglasnost nadležnih institucija, te uz poštivanje svih propisanih mjera i preporuka”,navodi se u saopćenju za medije.