OTVORENE PRIJAVE ZA ZE-DO KANTON: Nastavlja se projekat “Platforma za nisko-karbonski urbani razvoj FBiH”

0
290

Mjesec juli, osim konferencije u Sarajevu, obilježit će i konferencija u Zenici, koja će se održati 30.07.2020. godine u Hotelu “Zenica” s početkom u 09:00h, u okviru projekta „Platforma za nisko-karbonski urbani razvoj FBiH“, u organizaciji udruženja Energis i Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

 

Cilj projekta je postavljanje osnova za pokretanje koncepta nisko-karbonskog urbanog razvoja kroz promociju sigurnih, inovativnih i čistih tehnoloških rješenja uz smanjenje emisije stakleničkih plinova.

Na konferenciji će se analizirati stanje urbanih zona na području FBiH, dati potencijalna rješenja gorućih problema u oblasti energetike, upravljanja otpadom i saobraćaja kroz integraciju pametnog grada te potaći diskusije među ključnim akterima u cilju otvaranja prilike za unaprijeđenje kantona u FBiH.

Konferencija je namijenjena za predstavike vlasti, predstavnike visoko obrazovnih institucija, predstavnike internacionalnih organizacija, ambasada, privatnog i nevladinog sektora. Prijave su otvorene putem ovog linka.

Partneri projekta “Platforma za nisko-karbonski urbani razvoj FBiH”

“Za sve one, koji će fizički biti prisutni, želimo da naglasimo da ćemo kao organizator, poduzeti sve mjere zaštite i kontrole učesnika, a potrebne i prilagođene trenutnoj situaciji u borbi protiv širenja virusa COVID – 19”, navode iz organizacionog tima.

Sponzori projekta su: Westport Consulting, LANACO, Fabrika Cementa Lukavac.

Medijski partner projekta je i DOBARPORTAL.