MELIKA IHTIJAREVIĆ: Volim izgledati dobro, ne i vulgarno

0
1821

Melika Ihtijarević iz Sarajeva završila je studij informacionih tehnologija, a u razgovoru za dobarportal.net ova 26-godišnja djevojka ističe da je putovanja najviše ispunjavaju.

“I tu novac najviše trošim. Jedno od najljepših putovanja mi jeste ovo posljednje, obišli smo jedan dio Afrike. Fascinirana sam njihovim načinom  života. Poslije toga bih izdvojila Dubai, gdje i planiram možda da se preselim”, kaže Melika Ihtijarević.

Dodaje kako bi na svojoj liniji trebala još da poradi.

“Okad treniram mnogo pazim šta unosim. Ne brojim kalorije, ali trudim se da hrana bude što zdravija”, navodi sagovornica.

Nastavlja da se ne voli mnogo šminkati, posebno u ljetnom periodu.

“Ali ono što moram uvijek da imam uz sebe jeste ruž za usne i korektor”, priča ova djevojka.

Potom nam je otkrila i svoju omiljenu odjevnu kombinaciju.

“Omiljena odjevna kombinacija su mi topovi i široke hlače. Volim izgledati dobro, ne i vulgarno. Nisam ljubitelj kratkih suknjica i preuskih stvari”, izjavljuje Melika Ihtijarević.

Mišljenja je da danas djevojke nose isključivo samo ono što je u trendu, ne obazirući se da li to njima stoji.

“Mnogo je kiča i neukusa. Sve u svemu, uticaj društvenih mreža je negativan i djevojke bi trebale više poraditi na sebi”, jasna je naša sagovornica.

Napominje da su joj estetski zahvati uredu ukoliko se poznaju granice.

“Problem je što današnje djevojke ne poznaju granice i mijenjaju svoj lik. Sve djevojke su slične, a to nije bit”, naglašava ova 26-godišnjakinja.

Kazuje da čuje samo dobre komentare od muškaraca te da je za one loše odavno izgubila čulo sluha.

“Moram priznati da nisam imala negativnog iskustva s muškarcima, lahko se s njima nosim. Privlače me muškarci s jasnim ciljem, dobrim humorom, oni koji nisu svima dostupni”, govori Melika Ihtijarević.

Tvrdi da naše društvo ima predrasude o svemu pa tako i uspješnim i lijepim djevojkama.

“Dokazano je da su djevojke danas mnogo sposobnije od većine muškaraca. Prije su se žene ‘kačile’ za jake muškarce, danas je situacija obrnuta”, zaključuje naša sagovornica kojoj je želja da se ostvari kao majka.