More
    HomeMODAAMNA SELIMOVIĆ: Sve ono unutra vidi se na tijelu i koži

    AMNA SELIMOVIĆ: Sve ono unutra vidi se na tijelu i koži

    Amna Selimović iz Kaknja završila je Ekonomski fakultet, a ova 28-godišnja djevojka trenutno je na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa u jednom poduzeću.

    U razgovoru za dobarportal.net iznijela je svoje viđenje modne scene u Bosni i Hercegovini, ali i podijelila nekoliko beauty savjeta svim drugim djevojkama.

    “Modna scena na našim prostorima uvijek je bila na vrhuncu, od raznih stilova odijevanja do apsolutnog praćenja svjetske modne industrije. Uvijek smo imali lijepe i otmjene žene s odličnim ukusom za modu i modne trendove”, kaže Amna Selimović.

    Dodaje da i nema baš neku svoju omiljenu odjevenu kombinaciju.

    “Koliko se dobro osjećam u patikama, toliko dobro se osjećam i na štiklama. Za piknik, druženje s društvom i opuštene popodnevne kafe biram trenerku i patike, a za noćni izlazak obavezno štikle, haljinice, neka casual varijanta”, govori ova Kakanjka.

    Amna Selimović (FOTO: Amna Selimović, privatni arhiv)

    Naglašava kako je za njenu vitku figuru najviše zaslužna genetika.

    “Vitka figura, nešto što često čujem, pa se samo nasmijem i kažem: ‘Genetika je čudo’ i hvala joj na tome. Naravno, volim dobro i pojesti ali ako pretjeram, tu je teretana da sagorim kalorije. Dakle, hvala genetici”, ističe naša sagovornica.

    Nastavlja da njena kozmetička torbica koju svakodnevno koristi sadrži mnogobrojne preparate. 

    “Tu su maskara, labelo, neki nude ruž za usne, krema za lice i ruke, puder i malo rumenilo. Naravno, kada negdje trebam ići, uvijek je tu još dodatno nekoliko ruževa, paleta sjena, micelarna voda za skidanje šminke te četkica za zube”, navodi Amna Selimović. 

    Amna Selimović (FOTO: Amna Selimović, privatni arhiv)

    Prema njenim riječima, uvijek je čista, njegovana i lijepa koža bila u modi pa se tako trudi da je i održi.

    “Skidanje šminke prije spavanja, umivanje lica čistom vodom, hidratacija kože nekom laganom kremom za lice. Ja se držim još uvijek nekog jednostavnog načina jer imam hvala Bogu zahvalnu kožu. Ali svakako treba raditi na sebi u svakom pogledu i fizičkom i duševnom, jer kažu sve ono unutra vidi se na tijelu i koži”, izjavljuje ova Kakanjka.

    Smatra da društvene mreže, kako na sve, tako i na modni trend, imaju jako veliki utjecaj.

    “Ali nije dovoljno samo nešto vidjeti na društvenim mrežama i biti u fazonu: ‘Da, to moram imati jer je to u modi sada’ i onda izaći u ko zna kakvim kombinacijama vani. Da, trebamo se truditi pratiti modne trendove, ali bez nekog pretjerivanja i sve umjereno”, jasna je naša sagovornica.

    Amna Selimović (FOTO: Amna Selimović, privatni arhiv)

    Mišljenja je da su i estetski zahvati s godinama postali trend.

    “Sve češće ćemo vidjeti djevojke koje zadnje pare daju da bi promijenile nešto na sebi, ali mislim da se često pretjera. No, svako ima svoje pravo da radi sa svojim tijelom i licem šta želi, ja lično niti imam želju ni namjeru. Kao što gore rekoh, hvala mojoj genetici”, apostrofira Amna Selimović. 

    Napominje da trenutno još niko nije osvojio njeno srce, ali nam je otkrila kakvi je muškarci najviše privlače.

    “Već duže vrijeme sam u vezi sa samom sobom, jer sam shvatila da mi je to trenutno potrebno. Došla sam u godine kada sam shvatila da trebam prvo zavoljeti sebe i biti sretna, a da će sve ostalo doći samo po sebi. A sad momci i šta me privlači, hmm. Ma većinom ja privučem nekog, ali očito mi magnet nije dobar pa je vazda bilo nešto pogrešno (smijeh). Ali evo moramo priznati, mlađi muškarci su me uvijek više privlačili, bili nešto simpatičniji i lakše nalazili put do mene. A kada krenem ozbiljne razmišljati o nekom pravom, ko zna”, priča ova Kakanjka.

    Amna Selimović (FOTO: Amna Selimović, privatni arhiv)

    Potom se osvrnula i na to kako se nosi s komentarima muškaraca. 

    “Zavisi kojeg su tipa i na koji način su upućeni komentari. Uglavnom, umijem da se iznesem s bilo kakvim komentarom i da dam odgovor ovisno o komentaru. U svakom slučaju svako dobije ono što zasluži”, poručuje naša sagovornica.

    Ne krije da je najviše ponosna na sebe kao osobu u koju je izrasla te što je sve do sada u svom životu postigla svojim trudom, radom i upornošću.

    “Kada god sam u životu pravila planove, onako dugoročne životne, uvijek se našlo nešto što me ili na kratko ili skroz remetilo u istim. Tako da, trenutno sve što želim i planiram je da pronađem fin posao, da budem samostalna, kupim sebi novi automobil i uživam u životu, ostanem u ovom pozitivnom i dobrom duhu koji trenutno imam, sretna i zahvalna. A sve što treba da se desi, desit će se kad treba i kako treba”, zaključuje Amna Selimović.  

     

    Must Read

    spot_img