More
  HomeDRUŠTVOPOZIV ZA MLADE: Prijave za učešće u programu podrške zapošljavanju - YEEP

  POZIV ZA MLADE: Prijave za učešće u programu podrške zapošljavanju – YEEP

  Organizacija SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina od 2019. godine uspješno doprinosi boljoj zapošljivosti mladih iz alternativne brige i osoba koje su u socijalnoj potrebi, uz podršku BMZ – Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, Savezne Republike Njemačke i Hermann
  Gmeiner Fond Deutschland.

  Mladi koji odrastaju u alternativnoj brizi i mladi sa složenim socio­ekonomskim problemima, često nemaju odgovarajuće mogućnosti i pristup tržištu rada uslijed nedostatka vještina i kvalifikacija, te su često dugo nezaposleni i isključeni iz društva, niskog samopoštovanja, niskih društvenih kompetencija i nerazvijene mreže podrške. Istovremeno, profesionalci lokalnih institucija vlasti i organizacija trebaju dodatne vještine i metode kako bi uspješno podržali mlade ljude u njihovoj integraciji na tržište rada.

  SOS Dječija sela BiH nastavljaju djelovati na području jačanja kompetencija mladih koji su izloženi socijalnom riziku u okviru šire regionalne inicijative. U tome se oslanjamo i na lokalne organizacije kao i na donositelje odluka koji će ojačati svoje kapacitete i podići svijest u cilju što bolje integracije.

  Ovim putem želimo pozvati mlade osobe starije od 18 godina koje aktivno traže posao da se prijave na YEEP Obuku životnih vještina i vještina zapošljivosti, koji se realizira u Zenici. Trening je organiziran u dva modula koji se fokusiraju na razvoj temeljnih životnih vještina i vještina zapošljivosti. U radu će se primjenivati “The Next Economy” metodologija koja će omogućiti mladim osobama da razviju svoje talente, izgrade samopouzdanje i unaprijede vještine potrebne za uspješnu integraciju na tržište rada.

  Prije početka treninga, treneri će obaviti individualne razgovore sa kandidatima/kinjama i potpisati Ugovor o redovnom učešću, te izraditi individualni razvojni plan, koji može sadržavati i dodatne obuke, kurseve stranih jezika, za svaku mladu osobu pojedinačno, kao i dodatne stručne obuke (prekvalifikacija/dokvalifikacija) ukoliko se procijeni da će doprinijeti zapošljivosti mlade osobe. Mladi će, pored treninga dobiti podršku kroz individiualne i grupne coaching sesije.

  Za više informacija o učešću u projektu možete nas kontaktirati putem e-maila: adna.ndjecaze@yahoo.com .

  Link za prijave. Poziv je otvoren do 23.02.2024. godine.

  O tačnom vremenu i mjestu realizacije treninga učesnici/ce će biti blagovremeno obaviješteni.

  Must Read

  spot_img