LARA PEŠIĆ: Najbitniji je balans između zdravog života i uživanja

Lara Pešić iz Beograda studentica je Fakulteta za medije i komunikacije, a ova 21-godišnja djevojka već duže vrijeme uspješno se bavi modelingom.

U razgovoru za dobarportal.net ističe da je ranije mislila da će modeling biti samo njen hobi koji će raditi u slobodno vrijeme, a danas je to njena svakodnevnica i životni stil koji živi.

“Moji prvi početci su krenuli sa svega devet godina u školici malih manekena, a zatim 2017. godine ulazim u modeling ozbiljnije. Volela sam glamurozne haljine, uvek sam se sređivala, volela sam šminku i interesovanje za modu i stil, ali takođe imala sam i taj model look (visinu i mere) koje su odgovarale poznatim kreatorima za koje sam radila”, govori Lara Pešić.

Dodaje da je sada model u agenciji M&E Models Management koju vodi Melina Čatak.

“Ove godine sam upoznala Melinu Čatak vlasnicu agencije M&E Models Management koja me je pitala da budem deo agencije kao njen model i manekenka. Pristala sam, jer sam osetila pozitivnu energiju od divne Meline koja je i sama model i zna kako treba raditi s modelima ali i s agencijama, šta je ono što mi manekenke tražimo ali isto tako šta profesionalnim kreatorima treba”, navodi ova Beograđanka.

Lara Pešić (FOTO: Lara Pešić, privatni arhiv)

Dodaje da je ponosna što iza sebe već ima brojna učestvovanja u raznim kampanjama, reklamama, fotografisanjima, snimanjima i revijama.

“Najviše sam ponosna na to što sam radila modne revije i kampanje za naše najveće i najpoznatije kreatore: Bata Spasojević, Suzana Perić, Irena Grahovac… ali isto tako i bila deo svih naših najpoznatijih modnih događaja kao što su Beogradski Fashion week, Serbia Fashion week, Fashion Selection i naravno najponosnija na učestvovanju u Paris fashion weeku povodom nedelje Srpske mode u Parizu”, kaže naša sagovornica.

Potom se osvrnula na mnoge izazove u modelingu.

“Kao model, izazovi s kojima se suočavam uključuju održavanje zdravog i uravnoteženog načina života kako bih zadržala svoj izgled i kondiciju, navigaciju kroz zahtjevne rasporede snimanja i balansiranje između privatnog i profesionalnog života”, priča Lara Pešić.

Lara Pešić (FOTO: Lara Pešić, privatni arhiv)

Upitali smo je i koju kozmetiku najviše preferira.

“Kao neko ko često nosi tešku šminku zbog posla, potrebno je van toga koristiti laganu šminku i naravno ono što je dobra podloga da svaki makeup look izgleda savršeno je čista i zdrava koža, te tako se više fokusiram na kvalitetnu kozmetiku nego na šminku”, izjavljuje ova lijepa Beograđanka.

Zatim nam je otkrila i tajnu vitke linije.

“Definitivno tajna vitke linije je balans. Izbegavam dijete i odricanja. Ono što je najbitnije jeste balans između zdravog života i uživanja”, kazuje naša sagovornica.

Lara Pešić (FOTO: Lara Pešić, privatni arhiv)

Mišljenja je da danas djevojke pretjeruju s estetskim zahvatima.

“Predivne mlade devojke koje gledaju loše uzore prerano rade operacije i popravke na sebi. Naravno nisam protivnik estetskih korekcija jer ako će se neko osećati bolje ako nešto promeni na sebi to je sasvim u redu ali po mom mišljenju negde bi takva vrsta promene trebalo da bude minimalistička i naravno sve u svom dobu. Ja lično na sebi za sad ništa ne bih menjala, ali možda se u nekim starijim godinama i to promeni”, naglašava Lara Pešić.

Smatra da će predrasuda i osude uvijek biti posebno prema lijepim i uspješnim djevojkama.

“Za nas manekenke posebno ljudi imaju predrasuda i često govore ‘lepe a glupe’ i ne bih se složila s tim. Postoje mnoge manekenke koje su obrazovane i inteligentne ali cilj našeg posla nije da to iskazujemo te tako to ostaje u senci nažalost”, podvlači ova zanosna Beograđanka.

Lara Pešić (FOTO: Lara Pešić, privatni arhiv)

Ne krije da često dobiva komplimente.

“Najviše cenim pohvale i mišljenje meni dragih ljudi. Kada je u pitanju izbor partnera, mislim da je važno da pronađete nekoga s kim se osećate srećno i s kim delite slične životne vrednosti i ciljeve”, jasna je naša sagovornica.

Na kraju razgovora iznijela je i svoje planove za budućnost.

“Ciljevi za budućnost su mi da uspešno završim fakultet, zaposlim se u struci i naravno postignem još uspeha u manekenskoj karijeri uz pomoć M&E Models Management agencije”, zaključuje Lara Pešić.

Lara Pešić (FOTO: Lara Pešić, privatni arhiv)