More
    HomeMODAMIA BOŽANIĆ: Idealizovanje operacija narušava samopouzdanje kod mnogih

    MIA BOŽANIĆ: Idealizovanje operacija narušava samopouzdanje kod mnogih

    Mia Božanić studentica je treće godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Beogradu, a ova 21-godišnja djevojka bavi se i modelingom.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da ju je oduvijek privlačila fotografija kao vid izražavanja, pored toga što voli modu i dizajn.

    “Od kako sam bila mala dobijala sam komentare i ponude da se bavim modelingom, budući da mi roditelji rade na televizijama ceo život i da mi je mama producent, odrasla sam na setovima i divila se glumicama, modelima a podjednako i šminkerima i stilstima kojima sam volela da smetam i da ih posmatram kao dete. Profesionalno se bavim se i šminkanjem već petu godinu, i time sam stekla i sopstveno iskustvo rada na setu i upoznala mnoge ljude iz sveta modelinga koji su me podstakli da probam i ja i videli potencijal u meni, uputili me. Prošle godine sam odlučila da pokušam i ja, te sam ubrzo sam počela da ulazim u svet modelinga i dobijam poslove. Svideo mi se proces ostvarenja vizije kreatora i kreiranja same fotografije kao gotovog proizvoda koji je rezultat rada celog tima”, govori Mia Božanić.

    Ne krije oduševljenje što je ostvarila saradnju s agencijom M&E Models Management koju vodi Melina Čatak.

    “Sa agencijom M&E Models Management i divnom Melinom Čatak počela sam da sarađujem krajem prošle godine, i od tada smo zajedno uspele da moju karijeru podignemo na viši nivo i konstantno nadmašujemo ono prethodno. Motivisala me je da ciljam ka radu u inostranstvu, i uz Melininu konstantnu podršku moje samopouzdanje se još više razvilo te sam uzbuđena da vidim šta me još čeka”, kaže naša sagovornica.

    Mia Božanić (FOTO: Mia Božanić, privatni arhiv)

    Upitali smo je i na šta je najviše ponosna u dosadašnjem radu.

    “Od mog dosadašnjeg iskustva u modelingu, i dalje mi je nešto što mi je dalo start i želju da krenem bila prva ozbiljnija modna kampanja za Fashion & Friends, kao lice nove kolekcije u septembru 2023. godine. Kada sam videla sebe na bilbordima po gradu, na sajtu i preko celog izloga radnje u Ušće šoping centru između drugih, osećala sam se ponosno na sebe i sav trud koji ulažem u sebe i svoj izgled”, izjavljuje ova mlada Beograđanka.

    Dodaje da je oduvijek slušala priče o surovosti svijeta modelinga, a sada je i ispričala sa čime se sve modeli susreću u radu.

    “Uvek su tu i perverzni fotografi koji će pokušati da ti pomere granice, sve zavisi do toga koliko je jak tvoj stav i poštovanje prema sebi. Ono na šta mislim da industrija treba da obrati više pažnje, to je žurba u kojoj su uvek svi i haos. Često se prelazi preko bitnih stvari kao što je da su svi hidrirani i nahranjeni na setu jer se želi sve uraditi za jedan dan. Poslodavci trebaju imati više obzira prema timu koji je zadužen za ostvarenje njihovih vizija i želja”, navodi Mia Božanić.

    Mia Božanić (FOTO: Mia Božanić, privatni arhiv)

    Nadalje, napominje da joj je veoma bitna njega o koži i licu.

    “Svakodnevno koristim Clinique i Estee Lauder proizvode i serume kako bi mi koža bila čista i hidrirana. Ukoliko sam provela dan sa malo jačom šminkom cleanser za lice je obavezan korak kao i maska koja će mi pročistiti pore i ostaviti kožu spremnom za novi dan. Takođe koristim uglavnom samo MAC Cosmetics šminku koja je veoma kvalitetna za kožu i stoji ceo dan na licu, imam sreću da već tri godine radim za njih kao savetnik za lepotu u prodaji i šminker i tako sam informisana i u dodiru sa najboljim svetskim formulama za negu kože”, kazuje naša sagovornica.

    Potom nam je otkrila i koja je tajna njene vitke linije.

    “Oduvek sam bila izuzetno mršava genetski i čak bila maltretirana zbog toga u osnovnoj školi. Kasnije sam krenula da radim na svojoj fizičkoj formi u teretani i dostigla sadašnji izgled kojim sam veoma zadovoljna, a ukoliko ne treniram neko vreme, primetim da opet smršam tako da moram veoma paziti da imam zdrav fizički balans tela i ishrane”, naglašava ova zanosna Beograđanka.

    Mia Božanić (FOTO: Mia Božanić, privatni arhiv)

    Mišljenja je da je većina djevojaka sa modeling scene danas nešto mijenjala na sebi.

    “Počele su da liče jedne na drugu, sa napumpanim usnama, obrazima i operisanim nosevima. Svakome svoje, ali moje mišljenje je da u svetu modelinga standardi ne treba po tome da se postavljaju jer je toliko normalizovano da nešto promenimo na sebi da devojke mogu imati lažnu sliku o lepoti kao i da idealizovanje operacija narušava samopouzdanje kod mnogih. Lično nisam ništa menjala na svom licu ili telu i iz dana u dan se trudim da postanem što bolja verzija sebe”, jasna je Mia Božanić.

    Prema njenim riječima, do sada se nije susrela sa lošim komentarima.

    “Oni koji me poznaju, znaju da sam ambiciozna i da se ne plašim novih životnih iskustava koje modeling može da donese. Sve ti se vraća onako kako se postaviš i u veliku ruku je mišljenje drugih prema tebi odraz i tebe”, tvrdi naša sagovornica.

    Mia Božanić (FOTO: Mia Božanić, privatni arhiv)

    Nastavlja da se uvijek zahvali za komplimente koje dobije.

    “Ne dajem povoda za preterane komplimente budući da sam zauzeta i to dam do znanja momcima kada mi priđu sa namerom da se bolje upoznamo od nekog poslovnog ili prijateljskog odnosa. A što se tiče mog tipa momka, mislim da mi se posrećilo da sam našla dečka koji je sve ono što mene privlači i koji je takođe u svetu modelinga, tako da jedno drugome pružamo podršku i razumevanje”, ukazuje ova lijepa Beograđanka.

    Na kraju razgovora iznijela je i svoje planove za budućnost.

    “Planiram da što više putujem i uživam, a pri tome da ne moram da brinem o finansijama, tako da je modeling odlična karijera za to. Takođe se profesionalno bavim i šminkanjem a od ovog meseca sam u porodičnom studiju Hop in studio počela da se bavim i tetoviranjem nakon završenog kursa, što je nešto čime takođe jako želim da se bavim kao spoj estetike, umetnosti i tehnike”, zaključuje Mia Božanić.

    Mia Božanić (FOTO: Mia Božanić, privatni arhiv)

    Must Read

    spot_img