KAMPANJA “ZAUSTAVIMO NASILJE”: Budimo dio zajednice koja ne želi nasilje

„Hayat televizija u saradnji sa Fondacijom lokalne demokratije poziva javnost Bosne i Hercegovine da zajedno zaustavimo nasilje!

Naime, do 15. maja 2024. realizira se društveno-odgovorna kampanja “Zaustavimo nasilje” koju su već podržale brojne ličnosti, kompanije, organizacije i institucije koje dijele zajedničku misiju: podizanje svijesti o prevenciji svih oblika rodno zasnovanog nasilja, davanje glasa žrtvama nasilja te prikupljanje donatorskih sredstava za rad Sigurnih kuća u BiH.

Kampanja Zaustavimo nasilje pokrenuta je s ciljem da tragični slučajevi femicida i drugih oblika nasilja kojima je javnost svjedočila ne budu samo još jedan u nizu statistički podatak, nego opomena, pouka i podsticaj da se institucionalno i sistemski pristupi rješavanju problema nasilja, sa fokusom na nasilje nad ženama, kao i da se poboljša finansiranje životnih potreba štićenica Sigurnih kuća i njihovih porodica, jer cilj boravka u ustanovama ovog tipa nije preživljavanje nego življenje i izbavak iz kruga nasilja te osposobljavanje za nastavak nezavisnog života.

U sklopu programskog sadržaja na Hayat televiziji, imat ćete priliku gledati autentična svjedočenja štićenica Sigurnih kuća, kao i ispovijesti žrtava nasilja u pisanoj formi, koje će interpretirati bh. glumci. Svakog četvrtka u sklopu emisije Dobar Dan BiH govorit ćemo o aktuelnim temama koje se tiču prevencije nasilja u našoj zemlji. Imat ćete priliku čuti i mnogobrojne poruke podrške koje su kampanji i žrtvama nasilja dale poznate ličnosti iz različitih sfera javnog života. Kao krunski događaj kampanje, 15. maja očekuje nas donatorsko veče sa prenosom uživo na Hayat televiziji, kada će se rezimirati ishod kampanje i kada će Sigurnim kućama u BiH biti uručena prikupljena finansijska sredstva.

Budimo dio zajednice koja ne želi nasilje. Pridružite se kampanji. Prijavite nasilje. Zaustavimo nasilje!“

Izvor: Hayat.ba/H.Bandić