More
  HomeDRUŠTVOPRILIKA ZA MLADE: Konferencija "Lideri budućnosti" u Brčkom 29. marta

  PRILIKA ZA MLADE: Konferencija “Lideri budućnosti” u Brčkom 29. marta

  U partnerstvu Vlade Brčko distrikta i Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini, 29. marta, u Domu kulture Brčko, bit će održana jednodnevna konferencija – “Leaders of Tomorrow – Lideri budućnosti”.

  Svečanost počinje u 13 sati, a konferencija, na koju se do 25. marta mogu prijaviti srednjoškolci, studenti i mladi profesionalci iz Brčko distrikta i okolnih zajednica, ima za cilj da im pomogne da se upoznaju sa putevima i mogućnostima u IT, STEM i drugim sektorima, kao i da ih inspiriše uspješnim pričama iz njihovog područja interesovanja.

  “Ponosni smo biti domaćini ove konferencije koja će mladim ljudima pružiti priliku za razvoj karijere u različitim oblastima. Entuzijazam i angažman mladih su ključni za oblikovanje bolje budućnosti i mi ćemo ih nastaviti podržavati u njihovim naporima da ostvare svoje ciljeve”, poručili su iz Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Na konferenciji će govoriti: Miralem Salihović – voditelj rješenja i tehnologije u Appleu, SAD, Ida Fazlić – doktorski kandidat – nauka o baštini u Evropskom postrojenju za sinhrotronsko zračenje i Rijksmuseumu, Holandija, Arman Korajac – istraživač u oblasti teorijske fizike čestica, doktorant na Univerzitetu u Ljubljani i Ena Žunić-Ćejvanović – inženjerka nauke o podacima i mašinskog učenja.

  “Govorit će uspješni pojedinci o najnovijim trendovima u svijetu tehnologije, nauke, inženjeringa, poslovanja, razvoja proizvoda i usluga. Mladi će čuti nevjerovatne priče govornika koji su promijenili i svoje živote i svoje zajednice kroz značaj volonterskog angažmana, kroz lokalne inicijative, i neformalnog obrazovanja općenito”, istakli su iz Fondacije budućnosti u BiH. 

  Cilj im je da “konferencijom promoviraju mogućnosti za karijeru u nauci, inženjerstvu, prirodnim i tehničkim naukama, kreativnoj industriji i drugim poljima”.

  “Želimo naglasiti važnost volonterskog angažmana kao alata za samousavršavanje i razvoj zajednice, ali i pružiti mladima savjetovanje o karijeri i pomoći im da se bolje pripreme za razgovore za posao i tržište rada općenito Motivisat ćemo ih kroz predstavljanje uspješne karijerne priče profesionalaca iz Brčkog koji su postigli nevjerovatne stvari širom svijeta”, naglasili su.

  Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini jedinstveni je inkubator i akcelerator talenata sa ciljem transformacije Bosne i Hercegovine u prosperitetnu naciju kroz niz aktivnosti koje mogu odgovoriti izazovima 21. stoljeća.

  U sklopu ovih aktivnosti, svake godine u Bosni i Hercegovini organizuje skoro 100 događaja, a uz to su i ponosni partneri i sponzori desetina događaja, od tehničkih radionica, seminara, simpozijuma, kongresa, itd.

  Must Read

  spot_img