More
  HomeSPORTOSTALI SPORTOVISpremite se za ConnectCon: Slijedi spektakularna, prva gaming konvencija u BiH

  Spremite se za ConnectCon: Slijedi spektakularna, prva gaming konvencija u BiH

  ConnectCon je prva konvencija u potpunosti posvećena novim tehnologijama, društvenim mrežama, videoigrama i generalno sadržaju čiji primarni uživalac su djeca i mladi.

  Ovaj spektakularni događaj će se održati u Sarajevu od 30. augusta do 1. septembra u Dvorani “Mirza Delibašić”. Također, važno je napomenuti kako će se po prvi put na jednom mjestu okupiti gejmeri, cosplayeri, ljubitelji društvenih igara, predstavnici kompanija i mnogi drugi.

  ConnectCon sam po sebi predstavlja kulminaciju rada udruženja Centar za razvoj i promociju novih tehnologija i e-sporta “Arena” koje je u potpunosti posvećeno razvoju gejming industrije koja je na globalnom nivou vrijednija od muzičke i filmske industrije zajedno, a koja ni blizu nije zastupljena u Bosni i Hercegovini kao u regiji.

  ConnectCon je centralni događaj koji će staviti Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu na regionalnu kartu kada su u pitanju konvencije posvećene novim tehnologijama, društvenim mrežama i gejming industriji. U okviru konvencije planiran je niz aktivnosti koje će upotpuniti sam sadržaj konvencije. Influenseri – najutjecajnije zvijezde iz ove industrije dolaze na konvenciju. Gejming turniri i takmičenja – svi posjetioci će imati priliku potpuno besplatno da sudjeluju u različitim turnirima i osvoje nagrade sponzora.

  Spremite se za ConnectCon

  Cosplay spektakl – Cosplay (costume play) je umjetnost kostimiranja gdje se učesnici oblače kao likovi iz filmova, serija, videoigara, stripova i drugih medija. To je više od samog kostima – riječ je o oživljavanju lika kroz odjeću, šminku, frizuru i ponašanje. S ponosom najavljujemo takmičenje u Cosplayu na ConnectConu, gdje će se okupiti najkreativniji kostimirani entuzijasti iz cijele regije.

  Fantastične nagrade čekaju pobjednike u raznim kategorijama, uključujući najbolji kostim, najbolju izvedbu i još mnogo toga. Predviđeno je i sljedeće:

  Biznis gejming liga – najveće takmičenje za kompanije kada je u pitanju gejming

  Društvene igre – Širok spektar društvenih igara za sve generacije

  Igre sa ulice – Klasične igrama koje će te vratiti u djetinjstvo i pružiti  nezaboravnu zabavu

  Dječji kutak – Sigurno okruženje za najmlađe posjetitelje s igrama, bojankama i interaktivnim sadržajima prilagođenim njihovim potrebama

  Glitch gejming kviz finale prve sezone – Uzbudljiva završnica nakon višemjesečnog takmičenja

  Edukativni program – Edukativni sadržaji o sigurnosti na internetu, razvoju digitalnih vještina i drugim važnim temama za djecu i roditelje

  Gaming expo – Najnovija gejming oprema, tehnologija i kolekcionarski predmeti koje nude vodeće kompanije iz ove industrije

  Must Read

  spot_img