ENA HUSKIĆ: Najljepše što djevojka može da nosi je samopouzdanje

MODA

Ena Huskić rodom je iz Hrvatske, ali je svoje djetinjstvo provela u Tuzli pohađajući privatnu i muzičku školu.

Ova 19-godišnja djevojka u razgovoru za dobarportal.net ističe da ljubav prema umjetnošću gaji još od malih nogu.

„Uz veliku podršku mojih profesora i profesorica uspjela sam dosta znanja da steknem još od mladih godina. Najveće inspiracija su mi bile moje profesorice solo pjevanja i klavira. Pored muzičke škole, često sam išla na naučne olimpijade, na kojima sam osvajala brojne nagrade. Omiljeni predmet mi je bio biologija pa se danas bavim medicinom i radim u najprestižnijoj bolnici u Minhenu“, govori Ena Huskić.

Smatra da modna scena na našim prostorima ima dosta svojih vrlina i mana.

„Naime, sve se svodi na to koga mi biramo za svoje tzv. ‘uzore’. Mislim da roditelji svojoj djeci a i sami mi stariji trebamo da pripazimo da li to na šta se ugledamo dobro utiče na naše mentalno a i fizičko zdravlje“, kaže naša sagovornica.

Ena Huskić (FOTO: Ena Huskić, privatni arhiv)

Dodaje da se najviše ponosi time što je jako mlada ostvarila dosta svojih ciljeva, a velike stvari tek za nju dolaze.

„Sa osamnaest godina sam već počela da živim sama i financiram se bez ičije podrške, trenutno radim i dosta sam fokusirana na svoju karijeru, kako u naučnom tako i u modnom svijetu“, navodi Ena Huskić.

Otkrila nam je i koja je njena omiljena odjevna kombinacija.  

„Kada god mi se pruži prilika mene možete da vidite u haljinici i štiklama, ma da, u posljednje vrijeme isprobavam mnoštvo različitih stilova tako da svaki dan volim da zablistam u nečemu novom“, priča naša sagovornica.

Ena Huskić (FOTO: Ena Huskić, privatni arhiv)

Kazala nam je i da je bavljenje sportom tajna njene vitke linije.  

„Iskreno, jedem sve što stignem. Od svoje druge godine sam se bavila ritmičkom gimnastikom. Moja treniranja i takmičenja su trajala punih osam godina, a uz to sam trenirala i tenis šest godina. Imam taj sportski duh pa svaki put kad ugrabim malo slobodnog vremena rado zaigram tenis sa prijateljicama“, naglašava Ena Huskić.

Napominje da se ne šminka na dnevnoj bazi

„Moja kozmetička torbica ne sadrži puno toga ali tu je uvijek dobra hidratantna krema, faktor za zaštitu lica po ovim vrućim danima, gel za obrve i labelo“, izjavljuje naša sagovronica.

Ena Huskić (FOTO: Ena Huskić, privatni arhiv)

Drugim djevojkama savjetuje da vole svoje tijelo i uživaju u svom stilu.

„Još kao mala sam imala strah da me društvo neće prihvatiti jer sam bila drugačija ali baš to je ono što danas najviše volim na sebi. Najljepše što djevojka može da nosi je samopouzdanje i ljubav prema samoj sebi“, apostrofira Ena Huskić.

Prema njenim riječima, društvene mreže previše utiču na modne trendove danas.

„Postavljaju se neki nerealni standardi što čak dosta više utiče na djevojke koje su tek ušle u te tinejdžerske godine i prerano počinju da teže ka tom današnjem ‘trendingu’“, tvrdi naša sagovornica.

Ena Huskić (FOTO: Ena Huskić, privatni arhiv)

Konstatira da nema ništa protiv estetskih zahvata, ali da nikada na sebi ne bi ništa mijenjala.

„Zadovoljna sam svojim izgledom i opuštena sam u svom tijelu. Ali ukoliko neko ima osjećaj da na sebi nešto treba promijeniti da bi se osjećao tako, mislim da drugi ljudi nemaju pravo i ne trebaju da komentiraju ili sude tome, na kraju krajeva svako donosi odluke o svom tijelu“, obrazlaže Ena Huskić.

Poručuje da trenutno nije u ljubavnoj vezi.

„Malo škakljiva tema (smijeh). Nemam specifičan tip muškaraca, najbitnije mi je da sa tom osobom imam odnos isključivo baziran na povjerenju i dogovoru. I naravno, da voli putovati oko svijeta sa mnom i istraživati ljepote novih gradova“, podcrtava naša sagovornica.

Ena Huskić (FOTO: Ena Huskić, privatni arhiv)

Ne krije da često dobiva komentare od muškaraca zbog svog lijepog izgleda.

„Komentari muškaraca su jako česti, međutim u većini situacija se apsolutno ne obazirem na iste. Ne dobivam često negativne komentare ali većinom su oni dosta napasni pa mi takvo ponašanje zasmeta“, jasna je Ena Huskić.  

Poentira kako trenutno marljivo radi da ostvari nešto svoje o čemu još ne može toliko pričati.

„Želim da proputujem još dosta država, čak se upravo sada spremam za putovanje koje će biti u Španjolskoj. Maksimalno sam posvećena radu na sebi u svojoj poslovnoj ali i umjetničkoj karijeri, još učim da balansiram to dvoje. Mogu da garantiram dosta novih i neočekivanih stvari od mene u budućnosti“, zaključuje naša sagovronica.

Ena Huskić (FOTO: Ena Huskić, privatni arhiv)