MARIANA DRAŽIĆ: Cilj mi je da zaigram na Grand Slamovima

Mariana Dražić hrvatska je profesionalna tenisačica iz Brela, a u intervju u za dobarportal.net ova zanosna djevojka koja je kćer Darka Dražića, bivšeg nogometaša Hajduka i hrvatskog reprezentativca govorila je o svojoj karijeri, Bilima, a dotakli smo se i drugih zanimljivih tema.

Na samom početku razgovora našu sugovornicu upitali smo kako provedi ove vrele ljetne dane i noći.

„Između turnira sam trenutno kod kuće u Brelama i treniram dva puta dnevno. Pošto volim kuhati,  pripremam jela za obitelj i to mi je nekako opuštajuće. Ako imam vremena, između treninga, popijem piće sa svojim roditeljima, malo se okupam, a navečer pretežno idem ranije leći kako bi bila sprema za sutrašnji dan i treninge“, kaže Mariana Dražić.

Potom nam je otkrila na što je najviše ponosna u dosadašnjoj karijeri.

„Najviše sam ponosna na to što sam bila članica hrvatske reprezentacije u svim uzrastima te moj povratak poslije operacije slijepog crijeva i sepse koju sam već bila imala. Povratak na terene sa samo dva treninga i prvi osvojen ITF u Bolu i također osvajanje državnog seniorskog prvenstva“, govori ova tenisačica.

Mariana Dražić (FOTO: Mariana Dražić, privatni arhiv)

Ističe da trenutno zbog ne igranja turnira ne može reći u kakvoj je formi.

„Sljedeći tjedan me čeka turnir u Španjolskoj na betonu i to je podloga koja meni više odgovara i nadam se da će i igra biti isto tako dobro prikazana. Imala sam dobre rezultate na posljednjim turnirima tako da se nadam da ću nastaviti u takvom ritmu“, navodi naša sugovornica.

Zatim se osvrnula i na to koji je najbolji teniser svih vremena, Đoković, Nadal ili Federer.

„Mislim da je Nole ipak tu najbolji, s obzirom na to da je došao kao mlađi među njih koji su već bili formirani igrači i koji su iza sebe već imali neke vrhunske rezultate. On je tu došao među njih i probio se i za mene je on definitivno najbolji svih vremena“, izjavljuje Mariana Dražić.

Ne krije da je dosta vezana uz Hajduk.

„Volim tu i tamo ako imam vremena otići na utakmicu, ako je ne gledam na nekom livestreamu kad sam negdje u inozemstvu. Nadam se da će ove godine rezultati biti puno bolji i da će se možda čak i prvenstvo osvojiti“, riječi su ove atraktivne tenisačice.

Dodaje da je prisustvovala otvorenju Hajdukovog Fan shopa u Makarskoj te da je atmosfera bila posebna.  

„Uvijek kada je nešto u vezi Hajduka, osjeti se neka posebna atmosfera u zraku. Jednostavno, to je kao jedan stil i način života i nije samo klub tako da je uvijek posebna toplina oko srca i pogotovo što sam bila u društvu tate mog preminulog prijatelja Ive-Valentina Tomaša, koji je bio također igrač Hajduka. Bilo je vrlo emotivno i zabavno“, priča naša sugovornica.

Mariana Dražić (FOTO: Mariana Dražić, privatni arhiv)

Napominje da je sretnom čini kada je njena obitelj na okupu i kada su svi zdravi te da trenutno nije u ljubavnoj vezi.

„Jednostavno, trenutno nisam u tom điru i nemam dečka. Privlače me zabavni, opušteni momci koji znaju respektirati djevojku. Ako ćemo ovako izgledom, onda definitivno plavi momci više“, jasna je Mariana Dražić.

Naglašava da je je najviše motivira želja da postane što bolja i postigne svoje ciljeve i planove koje ima za budućnost.

„Svaki dan uzimam kao nešto što će me učiniti boljom i da mi je motivacija za biti bolja verzija sebe. Moj neki cilj je da uđem u Top 100 u parovima i da zaigram na Grand Slamovima, tako da trudit ću se dok god mogu i imam volje za raditi i dok uživam u tome što radim da to i ostvarim. Vrlo sam uporna i sigurna sam da će do toga i doći“, apostrofira ova lijepa tenisačica.

Na kraju razgovora poručuje da se raduje novoj posjeti Bosni i Hercegovini.

„U Sarajevu nisam bila od februara, tada sam posljednji put bila jer sam letjela na turnir, ali uvijek mi je drago vratiti se tamo i nadam se da ću što prije doći i otići na jednu peticu“, zaključuje naša sugovornica.