LEJLA BURAZEROVIĆ: Mlada pjevačka nada iz Belgije koja osvaja svojim glasom

0
81
Lejla Burazerović (FOTO: Lejla Burazerović, privatni arhiv)

Lejla Burazerović rođena je i živi u Belgiji, ali svoje slobodno vrijeme provodi u Sarajevu za kojeg je jako vezana.

Ova 20-godišnja djevojka diplomirala je žurnalistiku, komunikacije i medije, a od ranog djetinjstva bavi se muzikom i pjevanjem.

„Moja ljubav prema muzici i pjevanju je krenula od ranog djetinjstva. Jako sam bila inspirirana jednim francuskim pjevačem koji se u to vrijeme takmičio u jednom francuskom programu. Također mnogo volim Adele i uvijek sam željela da ostvarim sličnu karijeru. Pored nje, veliku naklonost imam prema izvođačima sa naših prostora kao što su Dino Merlin, Marija Šerifović, Tijana Bogićević…“, kaže Lejla Burazerović.

Potom nam je otkrila i na šta je najviše ponosna u dosadašnjem radu.  

„Najveći uspjeh što se tiče muzike je bilo moje učešće u belgijskom ‘The Voice-u’, gdje sam, sa nepunih 16 godina, kročila u svijet muzike i susret sa medijima. U tom takmičenju ostvarila sam zapažen uspjeh došavši do osmine finala“, priča naša sagovornica.

Lejla Burazerović (FOTO: Lejla Burazerović, privatni arhiv)

Dodaje da su joj pop muzika i jazz najdraži žanrovi, te da mnogo voli pjevati ljubavne balade jer tako može iskazati svoje emocije, a ne krije i da često voli da se okuša i u drugim žanrovima.

„Mislim da što me najviše razlikuje od drugih mnogo talentovanih mladih izvođača jeste što umijem pjevati na četiri različita jezika. Volim također da pjevam različite žanrove muzike. Uvijek dobijem mnogo pozitivnih komentara koji me ujedno motivišu za dalji rad“, govori Lejla Burazerović.

Mišljenja je da društvene mreže imaju veliki i pozitivni uticaj na muziku.

„Veliki broj pjesama su ostvarile historijske rekorde u toku nekoliko dana zahvaljujući tim trendovima. Društvene mrže pomažu mnogim mladim izvođačima kao što sam ja da postanu poznati i da pokažu svoj talent besplatnom reklamom širom svijeta“, smatra naša sagovornica.

Lejla Burazerović (FOTO: Lejla Burazerović, privatni arhiv)

Zatim je poredila muzičku scenu u Bosni i Hercegovini i Belgiji.

„Belgijska muzička scena je mnogo različita od bosanskohercegovačke po tom što se ne osjeti toliko podržavanje mladih pjevača od strane belgijske publike. Uvjerena sam da se u Bosni i Hercegovini zna uživati i da muzika ima zaista mnogo više važnosti ovdje. Naš narod zna podržati mlade izvođače“, naglašava Lejla Burazerović.

Ističe da trenutno nije u ljubavnoj vezi jer ima puno obaveza.

„Želim da gradim sebe i da se skoncentrišem na svoje planove jer se zaista puno vežem za ljude. Od svoje porodice sam uvijek imala veliku podršku. Također, mnogo volim da se družim i da upoznajem nove ljude, mislim da je poštovanje u bilo kakvoj vezi najveći plus“, izjavljuje naša sagovornica.

Lejla Burazerović (FOTO: Lejla Burazerović, privatni arhiv)

Napominje da voli da je uvijek sređena, prvenstveno radi sebe, jer je to čini sretnom.

„Moj cilj zaista nije da privlačim pažnju svojim izgledom već svojim glasom, ali često dobijem lijepe komentare kada objavim neku fotografiju“, jasna je Lejla Burazerović.

Navodi da je uvijek bila mnogo stroga prema sebi te da voli da se bori i radi ono što želi.

„Mislim da imam mnogo planova koje želim ostvariti i da sam trenutno na dobrom putu koji vodi ka njima. Najveći mi je san da budem pjevačica i nadam se da će se moj trud isplatiti kad tad, i ako mogu da priznam da sam mnogo ponosna na sebe“, riječi su naše sagovornice

Mladima poručuje da je sve moguće i da nijedan san nije neostvarljiv.

„Uz mnogo truda i rada sve se isplati. Upornost je ključ uspjeha“, zaključuje Lejla Burazerović.