More
    HomeDOBARDOBRE PRIČESELMA DEMIROVIĆ: Izgradila sam prijateljski odnos sa svojom publikom

    SELMA DEMIROVIĆ: Izgradila sam prijateljski odnos sa svojom publikom

    Selma Demirović rođena je i odrasla u Gradačcu, a studirala u Ljubljani na privatnom fakultetu za kozmetiku i wellness, međutim životni put ju je vratio rodnom kraju gdje je radila u privatnom poduzeću dok nije rodila svog sina i posvetila se majčinstvu.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da ju je moda interesirala još od malih nogu.

    „Pratila sam svjetsku modnu scenu, tražila kao i svaki tinejdžer svoje uzore, naravno dok nisam sagradila neki svoj stil, koji se nije puno mijenjao od tada do dan danas“, govori Selma Demirović.

    Selma Demirović (FOTO: Selma Demirović, privatni arhiv)

    Komentirajući modnu scenu u Bosni i Hercegovini, tvrdi da nismo tako daleko od svjetske modne scene, imajući u vidu budžet koji se odvaja za modu u našoj domovini.

    „Mi ne možemo parirati državama Evropske unije poput Italije i Francuske koje izdvajaju ogroman budžet za visoku modu, ali smatram da smo se itekako približili svjetskoj modnoj sceni“, kaže naša sagovornica.

    Navodi da njena omiljena odjevna kombinacija često zavisi od raspoloženja.

    „Danas sve ćete me češće vidjeti u sportskom look-u nego u nekoj svečanoj haljini, ali naravno sve zavisi od prigode za koju sam obučena“, priča Selma Demirović.

    Selma Demirović (FOTO: Selma Demirović, privatni arhiv)

    Izjavljuje da je tajna njenog izgleda jednostavna.

    „Zdrave životne navike i sport su neizostavan dio rituala i rutine za zdrav izgled i kvalitetan život“, jasna je naša sagovornica.

    Podijelila je i jedan beauty savjet svim drugim djevojkama, a riječ je o takozvanoj Face-yoga metodi.

    „Sve se više priča i piše o tom pojmu u beauty svijetu, i ja bih ga od srca preporučila svim djevojkama prije nego što pređu na agresivnije tretmane kao što je botox i hejaluronske korekcije i nadopunjavanja“, naglašava Selma Demirović.

    Selma Demirović (FOTO: Selma Demirović, privatni arhiv)

    Mišljenja je da društvene mreže imaju ogroman utjecaj na trendove.

    „Ono na šta sam najviše ponosna u svom radu je prijateljski odnos koji sam izgradila sa svojom publikom te, razna divna poznanstva i prijateljstva koja sam stekla kroz ovaj posao“, poručuje naša sagovornica.

    Kako je sretno udata žena i majka do sada nije imala posebno nekih neugodnih iskustava na mrežama.

    „Mislim da sadržaj koji postavljam na svoj profil nije provokativan i ne provocira takve komentare, u slučaju da se počnu dešavati svjesna sam da je i to dio posla kojim se bavim“, napominje Selma Demirović.

    Otkrila nam je i neke svoje planove za budućnost.  

    „Tu je mnogo toga, voljela bih se u budućnosti vidjeti kao uspješnu influencericu s obzirom na to da je ovo zaista posao koji sa srcem radim, sagraditi divnu i veliku porodicu je također jedan moj san, tako da puno je tu stvari za realizirati“, zaključuje naša sagovornica.

    Selma Demirović (FOTO: Selma Demirović, privatni arhiv)

     

    Must Read

    spot_img