PRIČA O INOVATIVNOSTI: Dokumentarni film “Pledge to Science”

DOBRE PRIČE SLIDER

U četvrtak, 10. decembra 2020., u 18 sati na LINKU, podržite ljekare i farmaceute, te sve istraživače ovog svijeta. Upoznajte 19 ovogodišnjih finalista konkursa “International Medis Awards” u jedinstvenom dokumentarnom filmu “Pledge to Science” (Predani nauci), u kojem su svoju ekskluzivnu podršku finalistima izrekli pacijenti, izvrsni ljekari, zdravstveni stručnjaci, inspirativni pojedinci i medijski specijalisti iz različitih dijelova svijeta.

Duhovite misli o nauci podijelili su: prof. Walter Klepetko, svjetski poznat stručnjak za transplantaciju pluća, Alastair Campbell, stručnjak za komuniciranje u nekadašnjoj vladi Tonyja Blaira i autor brojnih literarnih hitova, Stuart W. Peltz, saosnivač preduzeća PTC, koje je razvilo lijek za Duchenneovu mišićnu distrofiju, Sasho Jandreski, 17-godišnji inovator nagrađen u svijetu i mnogi drugi.

Ovom prilikom upoznajte čak tri bosanskohercegovačka finalista, stručnjaka s područja medicine. Nakon gledanja filma u virtualnoj dvorani prisustvujte i svečanom proglašenju pobjednika IMA 2020. Događaj će trajati jedan sat i održat će se na engleskom jeziku.