More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEVELMA ŠEHOVIĆ: Najviše me čini sretnom kada znam da sam nekome uljepšala...

    VELMA ŠEHOVIĆ: Najviše me čini sretnom kada znam da sam nekome uljepšala dom

    Za Velmu Šehović iz Sarajeva umjetnost je nešto što je potpuno ispunjava i čini zadvoljnom.

    Ova 20-godišnja djevojka iz glavnog grada Bosne i Hercegovine još od malih nogu gaji ljubav prema slikarstvu, a u razgovoru za dobarportal.net ističe kako joj to bila i najdraža igra u djetinjstvu.

    “Gdje god bih išla uvijek sam slikala ,a ljudima bi to bilo simpatično i neobično pa su me nagrađivali slatkišima ili novčićima, a ja bih blistala od sreće. Kroz cijelo školovanje bila sam prepoznatljiva po tome ‘ona što dobro crta’ pa sam bila uključena u mnogobrojne projekte i takmičenja koji se vezuju za slikanje”, priča Velma Šehović.

    Velma Šehović (FOTO: Velma Šehović, privatni arhiv)

    Iako je započela studij na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu, brzo je shvatila da arhitektura nije ono što je čini potpuno sretnom pa se zbog toga i ispisala sa fakulteta kako bi realizovala svoje dalje planove vezane za umjetnost.

    “Mnogi me pamte po izuzetnom daru crtanja portreta grafitnom olovkom. Već sa svojih sedamnaest godina zarađivala sam crtajući. Boje su mi bile potpuno strane i nešto što nikako nisam voljela. U periodu odrastanja i sazrijevanja došla je i moja promjena te ljubav prema bojama. Tako sam 2019. godine osnovala Instagram profil Vel.artpro i to je moj novi početak”, govori ova mlada Sarajka koja je vrijeme iskoristila i za opremanje ateljea te započela novi početak, rad sa bojama.

    Akrilne boje na platnu su tehnika kojom je započela svoje korake sa bojama.

    “Trenutno učim rad sa epoksi smolom i jako sam zadovoljna dosadašnjim rezultatima. Svaki projekat je poseban za sebe i zahtjeva određeno uloženo vrijeme i trud. Nekada to može biti jedan dan a nekada dvije sedmice ili mjesec dana rada. Ponosna sam na svaki svoj korak u dosadašnjem ulaganju da napredujem. Posljednji korak koji vodi do cilja je bitan ali ništa više od svih ostalih koji su doveli do njega”,  naglašava naša sagovornica.

    Rad Velme Šehović (FOTO: Velma Šehović, privatni arhiv)

    Smatra da je život sam po sebi dovoljna inspiracija.

    “Sve oko nas što se nalazi može da inspiriše na neki način. Važno je samo šta promatramo jer to gradi naše duboke misli, a inspiracija dolazi iz naše dubine. Svaki novi rad i oduševljenje kupaca donese motivaciju da nastavim dalje. Najviše me čini sretnom kada znam da sam nekome uljepšala dom ili obradovala njemu dragu osobu”, kaže Velma Šehović.

    Dodaje kako svaka njena slika ima posebno ime i detaljan opis.

    “Ne stvaram samo djelić boje na platnu nego jednu potpunu priču koja će dotaknuti nečiji život. Instagram profil prikazuje posebnost moje umjetnosti. Osim sto fotografišem slike trudim se publici dostaviti video uz melodiju koja će zaokružiti priču i na taj način mogu potpuno doživjeti svaku sliku”, ističe ova mlada Sarajka.

    Rad Velme Šehović (FOTO: Velma Šehović, privatni arhiv)

    Zadovoljstvo kupaca njen je cilj kod svakog novog projekta.

    “Ulažem maksimalan trud da uvijek donesem nešto novo i drugačije a to je ono što se mojim kupcima dopada. Trudim se ispuniti njihove zahtjeve zbog toga je svaka saradnja sa mojim kupcima uspješna”, riječi su naše sagovornice.

    I u budućnosti će se truditi da donese nešto novo.

    “Iako djeluje nemoguće, ja vjerujem da ću uspjeti od imena Vel.artpro napraviti jedan cijeli brend koji će se spominjati samo po kvalitetu i orginalnosti”, uvjerena je ova 20-godišnjakinja.

    Mladima poručuje da nikada ne odustaju od sebe.

    “Snovi i ciljevi se mijenjaju dok odrastamo pa nekada odustanemo od nekih stvari ali nastavljamo dalje sanjati. Samo onda kada prestaneš da se trudiš napredovati, znači da odustaješ od sebe. Bitan si jer da nisi ne bi bio dio ove predivne priče. Svako od nas ima nešto od sebe svijetu da pruži”, zaključuje Velma Šehović.

    Rad Velme Šehović (FOTO: Velma Šehović, privatni arhiv)

    Must Read

    spot_img