IRON PUKI 23. OKTOBRA RUŠI PRAŠOVIĆA: Meč za izazivača za svjetskog prvaka u WBO Federaciji

Evropski prvak u boksu u WBO Federaciji, bh. bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, za nekoliko dana imat će jedan od najvećih izazova u karijeri.

 

Izazov nosi ime – Dilan Prašović, sjajni bokser iz Crne Gore, sa kojim će Puki ukrstiti rukavice 23. oktobra u Beogradu. Pobjednik ovog meča stiče pravo obaveznog izazivača za WBO svjetskog prvaka.

 

“Ovo je moj najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri, a ulog je ogroman. Pobjednik je na korak do titule prvaka svijeta u WBO Federaciji, u kojoj boksaju zvijezde poput Joshue ili Furrya. Naravno, da bih stekao pravo da boksam za svjetskog prvaka, moram biti bolji od Prašovića, koji ima skor od 13 pobjeda iz isto toliko mečeva i sigurno je da me očekuje težak meč. Međutim,  odradio sam vrhunske pripreme – najkompleksnije, najkvalitetnije i najteže do sada. U odličnoj sam formi i nadam se novoj pobjedi, ali ne podcjenjujem svog protivnika, naprotiv. Posebno se spremam za meč s njim, jer znam kakav je bokser”, kaže nam Puki, koji se za ovaj meč sprema već devet mjeseci.

 

 

Ovaj meč je trebao biti održan u martu u Budvi, ali je otkazan zbog pandemije, a onda je trebao biti u augustu, ponovo u Budvi, ali je ponovo korona uzrokovala odgađanje. Meč je sada definitivno zakazan za 23. oktobar u Beogradu. Potpuno je posvećen ovom sportu i živi boks i nadam se da ću ostvariti svoj san i izboriti meč za svjetskog prvaka, navodi Edin.

Puki, međutim, ne krije razočarenje što, kao prvak Evrope, u najjačoj bokserskoj Federaciji (WBO), nema nikakvu podršku države.

“Prvak sam Evrope, možda i jedini sa područja Kantona Sarajevo, ali podrška nadležnih institucija je izostala. Srećom, uz mene je nekoliko ljudi, koji mi pomažu, a kada dođe vrijeme za to, imenom i prezimenom ću otkriti ljude, koji su me degradirali kao sportistu, svojim bahatim ponašanjem. Sada, ne želim gubiti energiju na njih, već je želim sačuvati za Prašovića, za kojeg su me spremali moji treneri, zatim tim PFHSC, a posebna zahvalnost ide mom promotoru Redži Dedeiću i KETY BOXPROMOTION, kao i mojim sponzorima”, kazao je Puki, koji će u narednim danima govoriti o detaljima meča, značaju za boks u Bosni i Hercegovini te što će možda imati izazivača za svjetskog prvaka.

 

 

Iron Puki je na korak do svog sna, ali i do jednog od najvećih uspjeha bh. sporta u globalu, a sve što traži je podrška. Direktan prenos borbe između našeg Irona Pukija i Crnogorca Dilana Prašovića, bit će na kanalu Arena Fight.

.