Home SPORT KOŠARKA ALMIR BRADIĆ: Bosna je živa, pokazali smo da se može ići ispravnim...

ALMIR BRADIĆ: Bosna je živa, pokazali smo da se može ići ispravnim putem

Košarkaški klub “Bosna Royal” ekspresno se vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine nakon što je sezona u A1 ligi okončana zbog pandemije koronavirusa. Sarajevski klub je u prvoligaškom takmičenju bio najbolji tim na tabeli i zasluženo izborio plasman u elitni rang. 

Almir Bradić, predsjednik KK “Bosna Royal” u razgovoru za dobarportal.net govorio je o situaciji u bivšem evropskom prvaku kojeg ćemo ponovo gledati u društvu najboljih.

“Da, vratili smo se , ekspresno. Zahvaljujući dominantnom, superiornom igrom naših momaka. Omjer 17:2 dovoljno govori u korist rečenog. Ostaje žal za još nekoliko zasigurno dobrih utakmica, ali tako je, kako je. Pandemija nas zaobilazi, do sada, kada je zdravstveni bilten svih selekcija u pitanju. Korona nam je prekinula priliv dogovorenih sredstava, i to je najbolniji momenat”, kaže Almir Bradić.

Dodaje kako ambicije kluba ovise o finansijama.

“Želimo iskoristiti ovu specifičnu situaciju kako bi se posložili svi segmenti klupskog rada. Ponajviše, uložiti u edukaciju i selekciju trenera za mlađe kategorije. Svi angažmani ovise o osiguranju budžeta. A potom ćemo potpisivati igrače”, ističe naš sagovornik.

Objasnio je značaj fuzije KK “Bosna” i KK “Royal”.

“KK Bosna miruje u pogledu finansija. Uredno vodimo računa o obavezama predaje Završnih obračuna, za sve godine trajanja Sporazuma. Dug se smanjuje i to čini Sporazum efikasnim i smislenim. KK Royal je nosilac svih aktivnosti, takmičarskih, marketinških, finansijskih”, govori Almir Bradić.

Raduje ga činjenica što se, nakon dužeg vremena, na čelu Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, nalazi ministar koji dolazi iz svijeta sporta.

“U Kantonu imamo napokon ministra iz svijeta sporta (Kenan Alikadić op.a)., što proizvodi razumijevanje prema problemima sportskih kolektiva,  a što nije do sada bio slučaj. Ispunili smo rigorozne uslove Javnog poziva, i to nam je otvorilo vrata i drugih institucija, jer se napokon mijenja klima i svijest o klubu”, riječi su našeg sagovornika.

Vjeruje u uspjeh studenata te se nada da će se vratiti na staze stare slave.

“Vjerujem u Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo…u Bosnu i Hercegovinu. Vole mnogi KK Bosna, bez zadrške. KK Bosna je živa, ranjena…ali živa. Ponosan sam na činjenicu da smo pokazali da se može ići ispravnim putem, transparentno i zakonski raditi.  Svi klubovi ovise o državi, treba državi i vratiti… uzajamno i obostrano zadovoljstvo. Nećemo srljati za uspjehom. On će doći. Cilj nam je osnažiti trenersku školu, za napredak podmlatka i budućih seniora. Samo struka i sport nas interesuju. Nikako turizam i komercijala. Bit će Bosna opet šampion”, zaključuje Almir Bradić.

Komentari

komentar

Must Read

JU-JUTSU KLUB “SENSEI”: Naučite tehnike za samoodbranu koje će vam spasiti život

Željko Stjepanović, trener je u sarajevskom JU-JUTSU klubu "SENSEI" koji funkcioniše više od 15 godina i u kome se podučava samoodbrana za uzraste od...

Svjetlosna čarolija na Jahorini

Skijaški centar Jahorina, jedan od najmodernijih ski centara u regiji, izabran je za prvu ski destinaciju u sklopu koje su prezentirane svjetlosne dekoracije s...

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

Komentari

komentar