BELMA MUSIĆ, NOGOMETAŠICA SFK 2000 Sarajevo: Neopisiv je osjećaj biti 18 godina prvak BiH

Nogometašice SFK “2000” Sarajevo osvojile su titulu prvakinja Bosne i Hercegovine za takmičarsku sezonu 2019/20.

Izabranice Samire Hurem nakon završetka sezone od strane Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, tako su 18-i put u svojoj historiji podigle pehar koji pripada prvoplasiranom timu Premijer Lige BiH za žene, čime su ujedno postavile i novi svjetski rekord po broju uzastopnih titula u jednom domaćem prvenstvu, kada je u pitanju ženski nogomet.

“Neopisiv je osjećaj biti 18 godina prvak BiH. Mnogo je teško doći do tako nečega velikog. Mnogo odricanja, mnogo rada, ali mnogo i želje je potrebno za velikim rezultatom. Moj tim igrom na terenu pokazuje zapravo zašto smo mi 18. godina najbolji”, kaže 18-godišnja nogometašica SFK “2000” Sarajevo, Belma Musić, za dobarportal.net.

Igrom na terenu pokazele zašto su najbolje (FOTO: Belma Musić, privatni arhiv)

Takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za žene ostat će nepromijenjeno u svom formatu, a početak nove sezone očekuje se u augustu.

“Ciljevi kluba za narednu sezonu jeste da opet osvojimo duplu krunu, da nastavljamo postavljati rekorde te da još poboljšamo naš način rada na terenu”, ističe naša sagovornica koja je najviše ponosna što je članica najboljeg kluba u državi, u kojem je svaka osoba profesionalac.

SFK “2000” Sarajevo u oktobru očekuje nastup i u UEFA Ligi prvaka za žene.

“Mi ćemo dati sve od sebe. Naravno da kao ekipa očekujemo maksimum. Uskoro nam slijede pripreme za Ligu prvaka, gdje ćemo se spremiti za takmičenje. Nadamo se što boljim rezultatima”, govori ova ambiciozna djevojka.

O osnivačici i trenerici SFK “2000” Sarajevo, Samiri Hurem, ima samo riječi hvale.

“Sigurno da bez nje ne bi bilo sve ovako sjajno. Pored toga što nas uči nogomet, ona nas uči kakvi ljudi trebamo biti. Smatramo je drugom majkom, koja je uvijek tu za nas i koja će uvijek biti”, naglašava Belma Musić.

Dat će sve od sebe i u UEFA Ligi pravaka za žene (FOTO: Belma Musić, privatni arhiv)

U klubu je najviše oduševilo zajedništvo ekipe.

“Tokom treninga uvijek radimo ozbiljno i dajemo svoj maksimum. Osim treninga družimo se i uvijek smo spremne pomoć jedna drugoj. I u dobru ,ali i u zlu”, potrctava naša sagovornica koja radi u Školi nogometa sa mlađim djevojčicama kojima prenosi svoje znanje i vještine.

Prema njenim riječima, ženski nogomet u Bosni i Hercegovini počeo je rasti.

“Nekada nije bio tako veliki broj djevojaka u nogometu. Međutim, svaki dan sve je veći broj djevojaka koje su zainteresirane za nogomet. Ženski nogomet u BiH polahko raste te postaje sve popularniji”, mišljenja je mlada nogometašica SFK “2000” Sarajevo koja dodaje da je pandemija koronavirusa dosta utjecala na sve sportiste.

Mladima poručuje da nikada ne odustaju od svojih snova i ciljeva.

“Borite se koliko možete jer će se sve na kraju isplatiti. Bavite se sportom koji volite, ali nikako ne zaboravite na školovanjejer svaki sportista treba da bude obrazovan prije svega”, zaključuje Belma Musić koja će nastaviti trenirati i pripremati se za Ligu prvaka kako bi u skoroj budućnosti postala stalna seniorska igračica SFK “2000” Sarajevo.

Ženski nogomet u BiH postaje sve popularniji (FOTO: Belma Musić, privatni arhiv)