TUŽNA KOLONA: Suzama i dovama iz Sarajeva ispraćeni tabuti žrtava srebreničkog genocida

BiH DRUŠTVO SLIDER

Građani Sarajeva ispratili su danas devet tabuta s posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici koji će 11. jula biti ukopani u Memorijalnom centru u Potočarima.

 

Članovi porodica i građani sa suzama u očima, vidno potreseni, noseći ruže u rukama, ispratili su tri kombija sa tabutima žrtava najvećeg masovnog stradanja na tlu Evrope od Drugog svjetskog rata, genocida u Srebrenici u julu 1995. godine.

CVIJET SREBRENICE (zabranjeno preuzimanje sadržaja /FOTO: A. Mujezinović/DOBARPORTAL)

U mezarju Memorijalnog centra Potočari ove godine biće ukopani: Sead (Huso) Hasanović, rođen 1971. godine u Krivačama, Alija (Bekto) Suljić, rođen 1969. godine u Poznanovićima, Hasan (Alija) Pezić, rođen 1925. godine u mjestu Pustoše, Hasib (Šaban) Hasanović, rođen 1970. godine u Slatini, Zuhdija (Suljo) Avdagić, rođen 1947. godine u Novoj Kasabi, Bajro (Ramo) Salihović, rođen 1943. godine u Voljavici, Ibrahim (Hamid) Zukanović, rođen 1941. godine u Sasama, Salko (Ahmo) Ibišević, rođen 1972. godine u Ljuboviji i Kemal (Husein) Musić, rođen 1968. godine u Glogovoj.

 

Ispraćaj kolone žrtava genocida u Srebrenici /Sarajevo 09.juli 2020. godine (FOTO: J. Alibegović/DOBARPORTAL)
Ispraćaj kolone žrtava genocida u Srebrenici, uz učenje fatihe /Sarajevo 09.juli 2020. godine (FOTO: J. Alibegović/DOBARPORTAL)