More
    HomeSLIDERELVEDINA MUZAFERIJA, SKIJAŠICA: San mi je otići na Olimpijske igre

    ELVEDINA MUZAFERIJA, SKIJAŠICA: San mi je otići na Olimpijske igre

    U Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine u Zetri, 23. januara tekuće godine, održana je konferencija za medije na kojoj se novinarima obratila dvadesetjednogodišnja Elvedina Muzaferija. Elvedina je trenutno najbolja takmičarka Bosne i Hercegovine u alpskom skijanju.

    Podsjetimo se, ona je 12. januara u  Altenmarkt-Zauchenseeju u Austriji, u alpskoj kombinaciji (utrke u slalomu i superveleslalomu) zauzela 29. mjesto osvojivši dva boda. Na taj način je osvojila svoje prve bodove u Svjetskom kupu u karijeri, dok je istovremeno donijela i prve bodove za Bosnu i Hercegovinu ikada u Svjetskom kupu. Zar to nije sjajno?!

     

    “Osjećaj je sjajan! To je bio finalni cilj za ovu sezonu, da se osvoje bodovi u Svjetskom kupu. Tu su ipak najbolje skijašice i bilo je i treme. Sav trud se na kraju isplatio. Ovo je podstrek za dalji rad“, kaže Elvedina te dodaje i to kako priželjkuje veći broj ljudi u timu oko nje.

    Naravno da bi rezultati bili bolji da imam veći tim. Tu je sada samo moj trener iz Rumunije. Uspjeli smo dogovoriti saradnju sa njemačkim i švedskim timom, i imamo veliku pomoć od njih. Kada imamo snimak vožnje to nam puno znači da se možemo pripremiti. Mnogo bi nam značilo kada bi u timu imali servisera, da trener ne mora brinuti o skijama.”

    Medijima je ova mlada skijašica otkrila i kakve planove ima za nastavak sezone:

    U nastavku sezone fokusirat ću se na nastupe Evropa kupa u brzim disciplinama u Italiji i Švicarskoj, a zatim ću, u zavisnosti od trenutne forme, odlučiti da li ću nastupiti u Crans Montani na utrci Svjetskog kupa u kombinaciji i spustu.

    Poslije svega, tu je i plan za odlazak na olimpijske igre. To planira ostvariti nakon svih takmičenja i priprema koje već ima upisane u kalendar:

    Najvažnije takmičenje ove sezone bit će Svjetsko juniorsko prvenstvo početkom marta u Norveškoj. Naravno, sve će to biti priprema za OI koje su san svakog sportiste”, kaže Elvedina Muzaferija koja se zahvalila na podršci kompanijama “Prevent”, “RM-LH” i “VINS”, kao i Olimpijskom komitetu, čija je stipendistkinja već nekoliko godina.

    Okay, what??Super happy with first World cup points for me and first in history of Bosnia and Herzegovina.Thank you…

    Gepostet von Elvedina Muzaferija am Sonntag, 12. Januar 2020

    Na konferenciji se novinarima obratio i Jasmin Mehić, koji obavlja funkciju predsjednika Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine.

    “Elvedina je potvrdila sjajnu formu. U nastavku sezone nećemo joj stavljati prevelik pritisak. Ona je već dovoljno uradila. U naredne dvije godine prioritet će nam biti Olimpijske igre u Pekingu 2022. godine. Ona je naša prva takmičarka koja je odlučila da se bavi brzim disiplinama za koje su pripreme posebno zahtjevne”

    Šta gospodin Mehić milsi o samom toku priprema i o mogućim rezultatima:

    U toku priprema skijašice inače imaju od 200 do 250 dana skijanja. Od svega toga, Elvedina bori negdje od 100 do 120 dana. Ako je budemo mogli pratiti, od Muzaferije možemo očekivati još bolje rezultate u karijeri, naveo je Mehić tokom svoga obraćanja.

    Kompletna DOBARPORTAL redakcija želi Elvedini mnogo uspjeha u sportu, ali i privatnom životu.

    Jedna od naših najvećih želja generalno je ta da sportaši imaju veću pažnju od strane državnih institucija i onih koji su na vlasti, na bilo kojem nivou jer, podrška je bitna. Nadamo se tome, a nadamo se i većim uspjesima naših sportaš(ic)a na budućim takmičenjima.

    Must Read

    spot_img