More
    HomeDOBARZANIMLJIVOSTINASA U POTRAZI: Volite li vanzemaljce, ovo je posao za vas...

    NASA U POTRAZI: Volite li vanzemaljce, ovo je posao za vas…

    U NASA-i vlada veliki strah od vanzemaljaca, zbog čega je NASA uputila poziv za neobično i krajnje zanimljivo radno mjesto “oficir za zaštitu planete Zemlje od vanzemaljaca”.

    Plata je, kako se navodi u konkursu oko 187.000 dolara, prenosi Biznis insajder.

    Pozicija “oficira za vanzemaljce” uvedena je davne 1967. godine, a između ostalog, uključuje i smanjivanje mogućnosti da tokom istraživanja kontaminiramo mjesec i ostala nebeska tijela, kao i sprečavanje širenja bilo kakvih vanzemaljskih mikroba na Zemlji.

    Njegovo zaduženje je i da povremeno putuje u svemirske centre širom svijeta i nadgleda stanje u centrima. Kandidat za oficira za vanzemaljce mora imati najmanje jednu godinu iskustva kao službenik civilne vlade na najvišem nivou, plus mora posijedovati “napredna znanja” o zaštiti planeta i sve što to podrazumijeva. Ako nemate iskustva u planiranju, izvršavanju ili nadgledanju svemirskih programa od nacionalnog značaja, onda trošite vreme popunjavanjem prijave.

    Posao podrazumijeva mnogo međunarodne koordinacije. Istraživanje svemira je skupo, a troškove često dijele mnoge zemlje – tako da je agenciji potreban neko i sa dobrim diplomatskim vještinama. Također, poželjna je diploma naprednog stepena fizike, inženjeringa ili matematike.

    Agencija NASA prihvatala je aplikacije na sajtu usajobs.gov od 13. jula do 14. avgusta 2017. godine.

     

    izvor

    Must Read

    spot_img