MODEL AMERISA BULJUBAŠIĆ: Na Balkanu se manekenke baš i ne poštuju

foto: privatni album

 

 

Amerisa Buljubašić, 18-godišnja je djevojka iz Zavidovića koja se bavi modelingom. 2018. godine bila je među finalistkinjama Miss Bosne i Hercegovine za Miss Svijeta, a trenutno je učenica ekonomske škole. Amerisa nije uvijek zamišljala modeling kao posao iz snova.

– Pa zapravo, nisam jedna od onih koje kažu: “Od malih nogu volim modu i manekenstvo”. Jedva sam čekala odrasti da se mogu početi šminkati i oblačiti štikle, ali nisam uvijek zamišljala modeling kao posao iz snova. Bilo je tu dosta drugih stvari koje su me zanimale – kaže Amerisa.

Mlada Zavidovićanka 2018. godne bila među finalistkinjama Miss BiH za Miss Svijeta

 

Učešće na izboru za Miss Bosne i Hercegovine joj je dosta pomoglo u daljim angažmanima i saradnjama

-Otvorilo mi je mnoga vrata u svijetu modelinga. Naravno i prije je bilo dosta ponuda od raznih agencija ,ali sada su svakako tu ozbiljnije ponude, većinom za inostrane angažmane i trenutno ih razmatram – ističe ljepotica iz Zavidovića.

Smatra da je fizički izgled bitan,ali ne i presudan u poslu kojim se bavi

Osim fizičkih prediscpozicija koje svi znamo treba imati, tu je i osobnost. Također u manekenstvu je veoma bitna upornost i želja. Smatram da modeling u BiH nije još uvijek razvijen koliko bi trebao biti. Mislim da na Balkanu vladaju pogrešni kriteriji u kojima se manekenke baš i ne poštuju i i svakodnevna su tema. Kod nas postoji mnogo dobrih modela koji ne mogu doći do izražaja – naglašava Amerisa.

foto: privatni album
foto: privatni album

Mlada Zavidovićanka otkrila je i šta je ono što je ispunjava u životu

-Najprije me u životu ispunjava to što sam okružena ljudima koje volim i koji su mi stalna podrška, prije svega tu mislim na porodicu.Neprocjenjiv je osjećaj kada prošetate pistom i kada ste u centru pažnje i to je ono što me ispunjava . U životu je veoma bitno da se fokusirate na ono što volite i što vas ispunjava i da se potpuno posvetite tome – kaže ova mlada manekenka, koja nema neki poseban plan ishrane nego se trudi jesti što zdraviju hranu.

Putovanja su sastavni dio njenog posla tokom kojih upoznaje mnoge ljude iz različitih krajave svijeta

To je jedna od prednosti manekenstva što možeš širiti svoja iskustva. Tuzla je grad za koji sam posebno vezana i koji je na prvom mjestu jer nosi jako lijepe uspomene. Grad koji me je na prvu očarao je definitivno Podgorica, a  želja mi je da posjetim Pariz i Istanbul – kaže Amerisa, kojoj su sve revije jednako drage.

Ona nije protiv estetskih zahvata na koje se sve više djevojaka odlučuje

Nisam protiv toga, samo treba imati neku mjeru, ne treba pretjerivati, ali prirodno je najljepše – ističe naša sagovornica.

Smatra da je fizički izgled bitan, ali ne i presudan u poslu kojim se bavi

Smatra da su jaka vjera u sebe i trud tajna njenog uspjeha

Niko ne može da vam sredi, pomogne ako sami niste spremni da se potrudite. Bude teško uskladiti sve obaveze, ali bitno je dobro organizovati pa se nađe vremena za sve – kaže Amerisa, koja trenutno usavršava engleski i pomalo uči turski jezik.

Pored svega, ova sjajna djevojka bavi se i humanitarnim radom

Dobar je osjećaj koji vas ispuni kada pomognete nekome ,to je nešto što ne se može opisati – ističe Amerisa.

foto: privatni album
foto: privatni album

Zanosna Amerisa svojim seksipilom prvilači pažnju mnogih muškaraca, ali ipak ne želi svakog pored sebe

Cijenim pažnju koju dobivam, pažnja naravno svima prija. Međutim, ne želim svakog pored sebe. Trenutno sam slobodna jer čekam nekog posebnog. Kod muškaraca me najviše privlači karakter, da je obazriv i pažljiv, romantičan. Treba da ima ono nešto što se ne kupuje novcem,da ima dušu, razumijevanja i ljubavi na pretek. Da ima ono nešto što danas malo ko ima. Eh, da ih je bar malo više… i da ne zaboravim da voli muziku – kaže ova lijepa i ambiciozna djevojka.  

Mlada Zavidovićanka voli da uživa u trenutku

Imam mnoge želje koje se odnose na budućnost, tako da ima još vremena da se ostvare. Ima vremena za sve, volim da uživam u trenutku i ne pravim planove previše unaprijed – zaključuje Amerisa Buljubašić.