More
    HomeMODASELMA BEŠIĆ: Važno je održati ravnotežu između sofisticiranog i udobnog stila

    SELMA BEŠIĆ: Važno je održati ravnotežu između sofisticiranog i udobnog stila

    Selma Bešić, studentica je Softverskog inženjeringa na Prirodno matematičkom fakultetu u Sarajevu i nedavno je postala II pratilja Fotomodela Kantona Sarajevo.

    U razgovoru za dobarportal.net ova 21-godišnja Sarajka podijelila je svoj utiske nakon održanog izbora.

    „Učestvovanje na izboru za fotomodela je za mene bilo nezaboravno i predivno iskustvo. Upoznala sam predivne djevojke i sklopila prijateljstva. Vrijedno smo se pripremale za samo takmičenje usavršile vještine. Omogućeno nam je da radimo u prijatnoj atmosferi i da se osjećamo ugodno“, priča Selma Bešić.

    Dodaje da je atmosfera tokom takmičenja zaista bila dinamična i puna uzbuđenja.

    „Publika je bila sjajna. Njihova podrška nam je pružila dodatni motiv da damo sve od sebe. Naravno, izdvojila bih svoju porodicu i prijatelje, čija podrška nije izostala ni tu večer“, kaže naša sagovornica.

    Potom nam je otkrila i koje su bile njene strategije za takmičenje imajući u vidu veliku konkurenciju.

    „Za sve što radim ulažem veliki trud i nastojim postići najbolje rezultate, tako je bilo i sada. Svakodnevno vodim računa o svom izgledu kroz redovne treninge, pravilnu ishranu i cjelokupan estetski izgled. Samim tim, posvetila sam se intenzivnom vježbanju koreografije i javnog govora kako bih osigurala da sve bude perfektno i bez greške tokom takmičenja“, govori ova harizmatična djevojka.

    Nastavlja da je na takmičenju svoj stil predstavila kao kombinaciju elegancije i casual opuštenosti.

    „Preferiram neutralne boje, ali ih nekad upotpunim živopisnijim tonovima kako bih dodala dinamiku svom izgledu. Pratim aktuelne trendove, ali uvijek prilagođavam svoj stil svojim individualnim preferencijama i osjećajem za estetiku. Smatram da je važno održati ravnotežu između sofisticiranog i udobnog stila“, izjavljuje Selma Bešić.

    Zatim smo je upitali i koje osobine smatra ključnim za uspjeh u modelingu.

    “U svijetu modelinga, pored fizičkog izgleda, ključne osobine su samopouzdanje i stabilnost, s obzirom da ljudima vladaju predrasude, posebno o modelingu. Odgovornost, profesionalnost i fleksibilnost u prihvatanju svih zadataka i izazova na koje nailazimo u svijetu modelinga”, kazuje naša sagovornica.

    Na kraju razgovora iznijela je i svoje planove za budućnost.

    “Moje ambicije u karijeri modela uključuju postizanje uspjeha na globalnom nivou, rad sa domaćim i svjetskim brendovima, te ostvarivanje dugotrajne karijere u industriji mode. Ovo takmičenje mi je prilika da pokažem svoj potencijal i steknem dragocjeno iskustvo koje će mi pomoći da ostvarim svoje ciljeve. Nadam se da će mi ovo iskustvo pružiti vidljivost i priliku za dalji napredak, te da će mi otvoriti vrata ka novim profesionalnim izazovima i uspjesima”, završava ova zanosna djevojka.

    Must Read

    spot_img