VELIKI USPJEH: EDNA HASINOVIĆ BLISTA NA SVJETSKOJ MODELING SCENI

Da Bosna i Hercegovina ima sjajne i uspješne mlade, primjer je i Edna Hasinović iz Gračanice.

Ova zanosna djevojka sada blista na svjetskoj modeling sceni.

“Definitivno je jako težak put do internacionalnog modela, isti zahtijeva puno želje, rada, truda, borbe, istrajnosti i odricanja što nije nimalo jednostavno a ujedno traži i spremnost od nas kao osobe jer uvijek moramo znati kako raditi s ljudima”, kaže Edna Hasinović.

Edna Hasinović (FOTO: Edna Hasinović, privatni arhiv)

Dodaje da se trenutno nalazi u Indiji, a prema njenim riječima, nijedna država nije ista, niti ljudi, kulture niti civilizacije.

“Indija je sasvim u redu, nudi lijepo tržište rada, mnogo se radi i ima mnogih mogućnosti kojih nema po Evropi. To su na primjer filmski setovi i scene koje je jako teško dobiti u Evropi, a što se meni lično i dopada”, govori ova divna djevojka.

Smatra da generalno svugdje ima potencijala za razvoj modelinga, pa tako i u Bosni i Hercegovini.

“Ovo je svakako posao koji se prvenstveno mora voljeti i na koji moraš biti spreman, tako je želja uvijek broj jedan i onda je sve moguće. Nisam sigurna za ozbiljniji razvoj modelinga u našoj državi jer je to jako malo zastupljeno i nije razvijeno te generalno ljudi nemaju ispravan pogled na modeling. U Bosni i Hercegovini je to nekako oduvijek na niskoj grani iako postoje potencijali koji se mogu izvući, ali je nemoguće da se prati svjetsko tržište”, izjavljuje naša sagovornica.

Edna Hasinović (FOTO: Edna Hasinović, privatni arhiv)

Ponosna je što je do sada ostvarila i nekoliko uloga u muzičkim spotovima i filmu.

“Do sada sam radila već par muzičkih spotova, a imala sam i šansu da ostvarim kratku ulogu u filmu koji se snimao upravo u New Delhiju i to je bilo s glumcem Xavier Samuelom što se meni lično jako dopalo. Jako se pronalazim zapravo u snimanjima i osjećam se lijepo”, priča Edna Hasinović.

Otkrila nam je i šta je to ključno za uspjeh na modeling sceni.

“Ključni za uspjeh u modelingu su naravno rad i istrajnost te jaka volja kako bi prebrodili sve nedaće na tom putu”, kazuje ova harizmatična djevojka.

Edna Hasinović (FOTO: Edna Hasinović, privatni arhiv)

Ne krije da je uloga društvenih mreža u svijetu modelinga neminovna i jako velika.

“Mnogo se lakše dolazi do svih trendova, te je olakšano i tržištu da pronađe različite modele za različite poslove, a i modelima da pronađu neke segmente gdje se oni pronalaze”, navodi naša sagovornica.

Na kraju razgovora ispričala nam je i kako izgleda jedan dan modela.

“Pa uglavnom su to manje-više isti dani, što manje ugljikohidrata, masti ili rafiniranih šećera, ali meni to nije strogo pravilo uvijek jer kada putujem duže na posao i kada se snima po 12 sati to bude neredovita i ne tako ispravna hrana”, poručuje Edna Hasinović koja će nastaviti raditi, truditi se i unapređivati sebe.

Edna Hasinović (FOTO: Edna Hasinović, privatni arhiv)