More
  HomeDOBARZANIMLJIVOSTIASTROLOŠKI KUTAK: 12 tajni koje nam donosi 2024. godina

  ASTROLOŠKI KUTAK: 12 tajni koje nam donosi 2024. godina

  Januar ove godine je već došao do polovine. Manje više svi vidimo što donosi godina, ali moramo znati što je to posebno i za svaki mjesec. Nego, prije nego krenem s time koje super moći se kriju u svakom mjesecu, potrebno je malo reći više o godini. Ono značajno je da su ovogodišnji retrogradni Merkuri elementarno zastupan 3/1 omjeru vatre i zemlje.

  Generalno stavljaju veliko opterećenje na komunikaciju koja za sobom veže duhovnost i pravednost na prvo mjesto za fokus djelovanja ove godine.  To nam govori da sve što je vezano za uspostavu duhovnosti i pravde ove godine će biti akcentirano, kao i to da će se morati raditi na globalnom egu, počinjući individualno, svako od sebe.  Realno, ovo upućuje da sve što je vezano za pravna i pravosudna pitanja ove godine ima dobru priliku da bude okončano uz velike verbalne i diplomatske napore.

  To govori da postoje dobre šanse za jačanjem prosperiteta na globalnom nivou, ali i jačanja borbe za pravdu.  Još jedan indikator prosperiteta ove godine jeste Venera koja neće imati retrogradno kretanje. Ovo daje ideal ove godine za razvoj interpersonalna veza i progresiju manjih poslova i firmi. Sa Plutonom koji nastoji normalizirati svoju poziciju u Vodoliji, dolazimo i do zaključka da će borba za duhovnost i pravdu ovegodine dati osnovu za izmjenu globalne svjetske situacije na bolje.

  Januar stabilizira poslovne i financijske odnose

  Početkom januara formira se trigon kojeg aktivira mjesec i daje mogućnosti da se stabilizuju sve poslovne prilike koje za pozadinu imaju stvaranje progresa u poslovanju koje ima perspektivu da osnaži reformirajuće  i revolucionarne ideje. Radi se o jako stabilnom trigonu zemljanog elemenata koji će se jačati u narednim mjesecima i evoluirati u drugi element. Ovaj trigon će se većini manifestirati kroz osobe rođene u znaku Jarca, dok će jarčevi sasvim neočekivano za okolinu (ali očekivano zbog intuicije koju osjećaju) prihvatiti saradnju sa nekom neuobičajenom osobom za njih. Ovo je način da Univerzum stavi u pogon energije koje će donijeti razvoj za sve koji su svojom dobrotom to i zaslužili. Ukoliko ne uočite osobe sa jakim utjecajem Jarca, onda se može raditi i o osobama drugog zemljanog znaka.

  Februar nosi neponovljiv blagoslov u narednih 140 godina

  Pored zemljanog trigona koji će ovaj mjesec biti jače aktivan nego prošli, dolazi još jedan jako rijedak aspekt. Ovaj aspekt se pokazuje samo jednom u ovom i polovini narednog stoljeća i sa sobom nosi snažnu stabilizaciju poslovanja i ljubavi, kao i skidanja prepreka koje su do sada dobre osobe obustavljale od ostvarenja stvari za dobrobit sebe i drugih ljudi.

  Saturn u ribama dijeliti će dobre vibracije sa Jupiterom u Biku i tako polako donositi čistinu za ostvarenje ciljeva na kojima smo godinama radili. Uz aktivan zemljani triangl, ovaj aspekt stvara energiju da se napokon aktiviraju nove generacije i pokrenu promjene. Voće biti jako dinamičan mjesec za Zemljane znakove, ali konstruktivan pritisak bi mogao osjetiti Strijelac i Jarac radi njihovih vladajućih planeta koje su u harmoničnom odnosu. Osjećaj prosperiteta, naime će biti na plećima Riba i Bikova, i djelovati će da će većina kroz njih u toku ovog mjeseca biti na neki način nagrađena.

  Mart je mjesec intenzivnog iscjeljivanja

  Uticaj zemljanog trigona blago opada. Umjesto njega ističe se jaka energija znaka Ovna koja svoju impulsivnost i snagu kanalizira na stavljanje prioriteta na iscjeljivanje. Ovaj mjesec reflektira karmičku potrebu da svijet iscjeli svoju suštinu. Preklapanje sjevernog mjesecčevog čvora sa asteroidom Hirinom doprinosi hrabrosti da se sakrivene rane donesu na područje gdje im se neće suditi, već gdje će ih se zacijeliti prema onome što sudbina nalaže.

  Ovo isto govori o uspjehu za konstruiranje stabilnih odnosa u prošlim mjesecima kojima smo “kupili” vrijeme za iscjeljenje. Budući da je ovo karmički aspekt, imajte u vidu da nedostatak vremena koje ćete posvetiti iscjeljenje Vam se može okrutno vratiti. Dobro razmislite o prioritetima! Sigurno to nije posao nad zdravljem!

  April daje opasnost od konflikata

  Ovog mjeseca dolazi do značajnih promjena. Trigon u zemlji postaje neaktivan i njegovu energiju preuzima vazduh, ali tek u maju! Ovaj mjesec se aktivira jako teška konjunkcija Saturna i Marsa u Ribama koja nas upućuje da hitno moramo razmisliti o našem ponašanju, jer prepreke koje će se pojaviti iznenada u nama mogu stvoriti impuls kojim ćemo povrijediti i sebe i druge.

  Pogotovo je potrebno razmišljati i voditi se raciom radi preklapanja retrogradnog Merkura sa ovom konjunkcijom u jako lošem odnosu. Generalno, ovaj period je opasan i za fizičke ozljede, ali naravno potrebno je uvijek vidjeti kako ovakvi aspekti utiču individualno na svakoga. No zbog pozicije ovih planeta u Ribama, bitno je znati da smo mnogo osjetljiviji u osnovi na emotivne povrede nego na fizičke.

  Maj je mjesec kada razum progovara

  U toku ovog mjeseca dobit ćemo jako naglašen trigon vazduha koji će prioritizirati naše racionalno odnošenje prema emocijama. Postojati će momenti kada ćemo shvatiti da dolazi novo vrijeme u kom je potrebno na drugačiji način pristupati onome što osjećamo, ali istovremeno to nam govori da se i naša mračna strana emocija kojom se štitimo mora prilagoditi.

  Ovo je odličan period za planiranje razvoja inteligencije i osnaživanje sposobnosti koja nam diktira na koji način mi verbalno iskazujemo to što osjećamo. Ovaj mjesec ima jako dobar potencijal za osnaživanje prirode vazdušnih znakova, ali i potencijala vatrenih. Zapamtite da se u toku ovogperioda bavimo i diplomatskim osnaženjima integriteta,pa će se konflikti iz aprila mjeseca u ovom periodu riješiti.

  Jun obiluje energijom i potencijalima

  U ovom mjesecu postoji jako zanimljivo stanje koje će snažno potaći mušku energiju i dovesti do izražaja potencijale i impulse koji su spremni izmijeniti situaciju iz temelja. Dešava se da će se stvoriti preklapanje u formi konjunkcija (stellium) Sunca, Merkura, Venere uz uticaj Jupitera u Blizancu, i to ulazi u harmoničan odnos sa konjunkcijom Sjevernog mjesečevog čvora i Hirona.

  Ovo govori o osnaženje muškog, protektivnog arhetipa koji će doprinijeti iscjeljenjima duše i čišćenjima karme većine. Ovo govori o ulasku posebno prosperitetni muškaraca u živote žena prema obliku karme koje su u ovom životu zaslužili. Govori isto i o dolasku snažnih i nezavisnih žena u obliku karme koja će zadovoljiti do dubina svoga postojanja muškarce koji imaju jaku emotivnu vibraciju. Ovaj period takođe donosi jako značajne inicijative koje će pokrenuti spiralu bitnih događanja za svakoga od nas i postaviti nas u vodeću poziciju koja nam se sudi. Ovaj period ima jak uticaj na individue sa naglašenim Marsom u zodijaku.

  Jul odnosi intenzitet, ali donosi racionalizaciju i fatalan izbor!

  Trigon u vazduha nam donosi u toku ovog mjeseca suviše toga što bi se u našim životima moglo posložiti. Imati ćemo snažnu potrebu diskutirati o neminovnim promjenama novog doba koje će sa sobom povlačiti posebne razgovore o tome kako na neke situacije utjecati izravnije u budućnosti.

  Ovo bi sve trebalo biti uspješno, ali u obimu svake individue i na njen način. Nešto od značajnog je da se treba obratiti pažnja na Neptuna koji je u opoziciji sa Lilithom i lako nas može dovoditi do isključivosti koju ćemo pravdati intuicijom. No u ovom slučaju je značajno slušati ono što nam savjetuju iskusniji i mudriji ljudi. Ne zaboravite da je jako značajna otvorena komunikacija u ovom periodu.

  August donosi moć

  Ovaj mjesec donosi moć, ali i sposobnost da se sagledaju svi oblici emocija u njihovoj fatalnoj osnovi. I dalje će se ta fatalnog više iskazivati kroz odluke koje moramo donijeti kako bi se prilagodili nastaloj situaciji, ali to će izgledati dosta pozitivno. Recimo da će biti slično istraživanju nepoznatog raja u kome nikada nismo bili, pa nas taj nedostatak znanja o njemu zapravo i najviše plaši.

  Ono što je jako naglašeno jeste snažna energija konjunkcije Marsa i Jupitera. Ovakvo stanje govori o prepoznavanju potencijala i autoriteta kroz diplomatske i komunikacijske kanale. Ovo će biti period gdje ćemo uspjeti riješiti dosta toga samo sa ispravnim tonalitetom glasa . Treba znati da se na nekom globalnom nivou u ovom periodu počinje prepoznavati pravi autoritet. Taj autoritet može biti nama individualno značajan, ali ima i tendencije da označi dolazak potentnog vodstva u našoj sredini.

  Septembar mjesec nosi mračan ženski autoritet

  U toku ovog mjeseca će biti naglašena ženska energija kakva će imati oblik malignosti i osvetništva. Ovo će biti period gdje bi se moglo početi uzvraćati od strane ženske energije kontra onoga što ona predstavlja.

  Za ovaj aspekt je potrebno procijeniti tranzitne pojedinca kako bi se znalo na koji način ova energija može uticat na pojedinca.

  Oktobar nosi intuitivni procvat

  Trigon u vodi se aktivira iznenada u ovom periodu. Venera u Škorpija donosi svoj misteriozni intenzitet prema senzibilnom i ćudljivom Marsu u Raku koji prenosi vibraciju na Saturna u Ribama za kojim se pojavljuje veo suosjećanja i ulaska u suštinu.

  Ovaj trigon prodire u našu ljubav prema čovjeku i daje nam moć da volimo i da razumijemo da je svako srce drugačije slomljeno te da baš radi tih lomova je u stanju da voli s greškom. Nikad ne zaboravite da kost ne može nikada više puši na onom mjestu gdje je nekad bila slomljena. Tako je i sa ljudskim emocijama! Jednom kada su kroz bol prošle, postaju jače i izdržljivije. Ovaj aspekt nam nosi ljubav iznad granice razuma i intuiciju spremnu da uđe u najmračnije tunele našeg i tuđeg bića.

  Novembar donosi strasti

  Ovaj mjesec nudi trigon u vatri koji će pokazati one najčiistije strasti koje se stvaraju iz korijena ljubavi. Uz ovaj trigon , postoji i dio priče kroz iscjeljenje i duševno uzdizanje. Ovaj mjesec svakako nosi i ostvarenje u kontekstu ambicija i veliko poslovno unapređenje vatrenim znacima, pogotovo Strelčevima.

  Seksualnost u toku ovom mjeseca bi mogla biti jako vatrena i produbljena snažnim strastima. Ista ta seksualnost bi mogla imati iscjeljujiće konstrukte, ali je jako bitno konsultirati se. Strasti veoma često su nešto što je samo analgetik za naše emotivne boli. Uvijek je potrebno duboko proniknuti u naše emocije i potrebe.

  Decembar izoštrava i ostvaruje viziju

  Snaga ovog mjeseca se ogleda u pronalasku naše suštine u prošlo mjesečnom jurcanju kroz emocije i strasti. Ovaj mjesec ćemo postaviti gdje se završava potreba da drugima uvodimo i obasipamo ih ljubavlju i strastima, i pronalaskom gdje tražimo sebe i svoju svrhu.

  Silane emocije i strasti bi mogle iscrpjeti većinu vatrenih znakova i oni bi time uvidjeli da su njihove emocije jako osjetljive. Jako brzo bi se zatvorili i počeli se iscjeljivanje jer bi uočili zaista preispitivati moć ljubavi i njene reformatorske energije. Tu se pojavljuje i odbrana od teških energija koje kao namjeru imaju destrukciju. Ovdje će nadvladati optimizam i ljubavna snaga koja dolazi nosi promjene. Samo je bitno napomenuti da postoje mogućnosti veće za muškarce koji će biti povrijeđeni u ljubavi nego žene.

  Svakako, toliko za ovu analizu najsnažnijih aspekata za 2024 godinu! Javite nam se na e-mail akristaloterapija@gmail.com ili putem grupne konverzacije Duhovna Podrška na našoj Facebook grupi: https://m.facebook.com/groups/adaservice/?ref=share&mibextid=NSMWBT Tu smo da odgovorimo na sva Vaša pitanja!

  Must Read

  spot_img