More
  HomeMODAPRESTIŽNI IZBOR: Sara Damnjanović osvojila dvije titule na internacionalnom takmičenju ljepote u...

  PRESTIŽNI IZBOR: Sara Damnjanović osvojila dvije titule na internacionalnom takmičenju ljepote u Egiptu

  Sara Damnjanović, Miss Srbije za Miss Intercontinental, na jednom od najvećih internacionalnih takmičenja ljepote MISS INTERCONTINENTAL, čije je finalno večer održano u Sharm el-Sheikhu u Egiptu osvojila je dvije titule “Miss People’s choice award” i titulu treće pratilje ovog prestižnog izbora ljepote.

  Preko sedamdeset zemalja takmičilo se za titulu Interkontinentalne ljepotice. U najužem izboru top pet najljepših, pored predstavnice Srbije našle su se i predstavnice Tajlanda, Vijetnama, Meksika i Kolumbije.

  Predstavnica Srbije, Sara Damnjanović je i zvanično najljepša, ali i najutjecajnija influencerica na Balkanu s obzirom na to da iza sebe ima već jednu osvojenu titulu s takmičenja ljepote. Sara je 2019. godine osvojila krunu Miss Asia Global.

  Sara Damnjanović (FOTO: Ahmed Arafa)

  Miss Intercontinental takmičenje je izbor koji se nalazi u top pet najviše rangiranih svjetskih izbora ljepote, zajedno sa Miss World, Miss Universe. Ovo je prvi put da je neka od predstavnica Srbije uspjela da uđe u top 20, a zatim i u sam vrh takmičenja, top pet najljepših.

  Sara Damnjanović je ispisala historiju Srbije kada je riječ o takmičenjima ljepote u svijetu. Na osnovu svog plasmana dobila je ugovore s internacionalnim kompanijama i ponude za medijske i produkcijske angažmane u inostranstvu. Sara Damnjanović je na ovo takmičenje otišla u pratnji nacionalnog direktora za Srbiju Hristine Vujinović i svojih roditelja.

  Aleksandra, majka Sare Damnjanović i Hristina Vujinović

  Must Read

  spot_img