ŠEJLA SARAJLIĆ: Scena je nešto što jako brzo poželim

Šejla Sarajlić iz Zenice modelingom se bavi od svoje desete godine te ima mnogo iskustva na modnoj sceni.

Ova 21-godišnja djevojka u razgovoru za dobarportal.net ističe da je modeling posao pun truda, odricanja i ulaganja u sebe.

“Modeling je posao u kojem je potrebno mnogo truda, gdje se mora biti spreman fizički ali i psihički. Volim fotografisanje, ali najdraže mi je raditi revije, scena je nešto što jako brzo poželim. S ovim poslom sam radila i snimanje spotova, što je jako lijepo iskustvo. S modelingom sam obišla mnogo gradova, a izdvojila bih Veneciju i Istanbul. Također, stekla sam poznanstva te radila mnoge reklame i spotove”, govori Šejla Sarajlić.

Dodaje da nije jednostavno biti model.

“Za uspjeh je potrebna naravno ljepota, vitka linija, ali i razumijevanje, snalaženje, komunikativnost i slično. Trebamo biti svjesni sebe i svojih kvaliteta. Ključna je i visina naravno. Potrebno je ulaganje u sebe. Također, redovan trening te lijepa ishrana su veoma bitni. Isto tako, njega lica i tijela je obavezna”, kaže naša sagovornica.

Šejla Sarajlić (FOTO: Privatni arhiv)

Nastavlja da je nedavno bila u Crnoj Gori na Festivalu Mode “Golub Mira”“ u Vladinom Domu Cetinje, čiji je direktor Diaz Kova, poznati bosanskohercegovački dizajner.

“Jedno prelijepo iskustvo, upoznavanje a scena je bila idealna. Jednostavno je bio divan osjećaj izaći na takvu scenu”, navodi ova mlada Zeničanka.

Potom nam je otkrila i šta je čini sretnom.

“Porodica i prijatelji me čine sretnom, uvijek gledam da razmišljam pozitivnije, a tu ide i posao, ako radimo ono što volimo naravno. Ne radim stvari od kojih me boli glava, volim plivati, kuhati, ili okupiti prijatelje i uživati negdje u prirodi”, izjavljuje Šejla Sarajlić.

Šejla Sarajlić (FOTO: Privatni arhiv)

Upitali smo je i za mišljenje o estetskim zahvatima te da li bi nešto radila na sebi.

“Nikada ne bih ništa radila na sebi, te mislim da je prirodno uvijek ljepše”, jasna je naša sagovornica.

Ne krije da u modelingu ima mnogo nemoralnih ponuda.

“Jednostavno moramo se naviknuti na to, najbolje je ignorisati glupe komentare. Ta mišljenja ne primam sva k srcu, nije šta se priča nego ko priča. Uvijek će biti neko sa strane da priča loše iz neke zavidnosti, na to se naviknete s vremenom ako ste u ovakvom poslu”, poručuje ova lijepa Zeničanka koja i u budućnosti želi nastaviti s modelingom.

Šejla Sarajlić (FOTO: Privatni arhiv)