More
  HomeDOBARZANIMLJIVOSTIMLAD MJESEC U ŠKORPIJI: Tajnoviti darovi za snažne

  MLAD MJESEC U ŠKORPIJI: Tajnoviti darovi za snažne

  Mlad mjesec nam 13 na 14 novembar nudi obilje različitih emocija koje ćemo morati prihvatiti kako bi ostvarili željeni cilj. Ovaj put nas čeka jedna čulna senzacija kroz koju ćemo upoznati i upotpuniti svoje impulse u generalnom smislu. Naravno, ovakve vibracije će teže podnositi znakovi elementa zemlje i vazduha, ali iako će teško podnositi… Cilj će opravdati sredstva. Svakako, ova dva dana su jako dobra za intimnost i razmjenu strasti, ali upamtite! Strasti i konflikti imaju nešto zajedničko – oboje mogu biti destruktivni i konstruktivni. Ukoliko imamo konstruktivnu strast, voditi će nas sasvim sigurno do cilja koji ćemo ostvariti sa uspjehom. No, ako je strast negativna, uništiti će svaki naš put do cilja. Kako ih razlikovati, za to treba vidjeti detaljnije tranzite ili se savjetovati na neki Vama prihvatljiv način.

  Naravno, ova dva dana će imati i poseban uticaj i na druge sfere našeg života koje će biti isprepletene sa emocijama koje ćemo morati prihvatiti uz određene prepreke. Sve je to život i budite sigurni da svaka prepreka nosi sa sobom i razloge i nova znanja. Prvi dio se, kao i uvijek odnosi na Saturn. Mjesec će u svom novom ciklusu konstruisati kvadrat i time nas na momente ostavljati u činjenicama da bez obzira kako se osjećamo, stvari moraju biti završene na vrijeme i način kako je to propisano. Može se povezati generalno sa osjećajem poslovnog opterećenja i činjenice da se moraju prihvatiti nove norme kako bi se ostvarila snaga da održimo potrebno za normalan život. Svakako, ima i pozitivnoga! Trigon mjeseca sa Neptunom nam daje tačan osjećaj što je to potrebno da bi oslobodili svoj impuls i poriv kako bi se pokrenuli i emocijama dosegli put ka cilju. Sve do punog mjeseca, naša intuicija u generalnom smislu će biti nepogrešiva! Posebno ako se radi o znaku Ribe i Raka. Još ono pozitivno, ali djelom treba biti oprezan jeste aspektiranost mjeseca sa Plutonom koja diktira fatalnost i jako značajnu potrebu za dubokom emocionalnom povezanosti. Sigurni budite da pored Vas koji ovo čitaju/slušaju još dosta drugih ljudi osjeća neodoljivu potrebu da se dublje emotivno može vezati sa nekim. Želi se jaka emocionalna veza koja će nas hraniti! Upravo je sad vrijeme da to manifestujemo univerzumu kroz noći mladog mjeseca i čekamo znakove. Ta potreba za dubinom je dio svih nas, ali današnji način života nas vodi ka tome da gubimo senzibilitet. Ovaj mlad mjesec nas treba podsjetiti da ni što materijalno iz ovog života ne može da se poredi sa gubitkom senzibiliteta.

  Vrijeme je da malo kažemo i o tome koji će biti to znakovi koji će najjače osjetiti ovakvu jednu energiju. Kao o uvijek, Rak sa svojom jakom intuicijom će osjetiti jedno ovakvo stanje do detalja. Jedan dio srca ovog znaka bi se mogao lomiti od osjećanja, a drugi dio uživati u takvom lomu. Ovo zvuči obećavajuće za našeg najemotivnijeg znaka. Samo, malo upozorenje je da se seksualnom energijom u ovom periodu bavi suptilno. Drugi znak koji će prepoznati posebnu vibraciju ovog mjeseca jeste Škorpija. Iako je mlad mjesec u njenom znaku, jako je dobro aspektiran sa njenim vladarom Plutonom. Ovo je prilika za otvaranje dubokih emocionalnih veza koje bi mogle ostaviti stabilnost u narednom periodu, ali Saturn bi mogao dati do znanja da postoje određene prepreke. Pored toga, Škorpijina emotivna energija će se restartovati i ona će biti popunjena, a samim time imati specifičan šarm koji će trajati sve do punog mjeseca. Budući da je mlad mjesec na prelazu iz Škorpija u Strijelca, upravo nam je jasno koji znak će isto osjećati posebne vibracije. To će biti Strijelac! Iz tame i jako ozbiljnih emocija koje će ga moriti radi nepravde, Strijelac će imati buđenje koje će mu vratiti optimizam jer će se jedan dio intuicije upaliti i usmjeriti ga ka tome što je bitno. Strijelac će dobiti snagu da prekine sve nebitno i sve ono što će ga bez razloga iscrpljivati. Tu je svakako i niz međuljudskih odnosa koji stoje neuzvraćeni. Četvrt znak koji bi mogao osjetiti specifičnu energiju jeste Jarac. Zbog uticaja kvadra Saturna, ovaj znak će prepoznati ono negativno prije nego se dogodi. Na taj način će kasnije prihvatiti mnogo spremniji neminovno i izboriti se sa istim, ostajući emotivno očuvan, ali umoran. Ovo je period za Jarčeve u kom će morati ostaviti materijalnost na drugoj strani i nositi se isključivo intuicijom.

  Za sva pitanja, javite nam se  putem e maila akristaloterapija@gmail.com ili u grupnu konverzaciju Duhovna podrška u sklopu naše grupe na Facebooku: https://m.me/ch/AbbcRWnaxz65VIdk/ očekuje Vas podrška, razumijevanje i poklon dobrodošlice!

  Must Read

  spot_img