More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEIVANA ŠARENAC: Ljepotica sa medaljama

    IVANA ŠARENAC: Ljepotica sa medaljama

    Brčanka Ivana Šarenac trenutno je studentica treće godine psihologije u Novom Sadu, a ova 21-godišnja djevojka od malih nogu gaji i ljubav prema sportu.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da njen interes za sportom kreće od ranog djetinjstva.

    “Moja prva ljubav je tenis i trenirala sam ga devet godina i nakon toga je uslijedio sportski put ka taekwondou koji traje već osam godina. Postao mi je stil života i sve što mi se dešava i što planiram se kotira prema sportu”, govori Ivana Šarenac.

    Otkriva da je najluđa stvar tokom karijere a i života kod nje bilo skidanje kila 5-7-10 kilograma u nekom kratkom periodu što predstavlja ogroman izazov i fizičku i psihičku iscrpljenost.

    “Najveći izazov definitivno je održavanje kilaže samim tim zdrava ishrana gdje imam samo problem sa slatkišima i moram da se dosta kontrolišem, a pored toga savladavanje treme na dan takmičenja”, iskrena je ova mlada Brčanka.

    Kako svojom ljepotom privlači pažnju mnogih upitali smo je i koju kozmetiku koristi.

    “Od kozmetika koristim najviše ziaju, la rochey pose i afroditu. Beauty savjet djevojkama bi definitivno bio da se na svakih mjesec-dva ide na tretmane lica, to je meni lično najviše pomoglo pored noćne i jutarnje rutine”, kaže sagovornica.

    Ne krije da se godinama borila kako bi bila zadovoljna svojim fizičkim izgledom, što je sada i uspjela.

    “Otkako sam otišla na fakultet dosta sam promijenila svoju ishranu. Uvijek više biram zdrave opcije obroka nego junk food, iako jako volim da jedem tako da se nekada i počastim što smatram da i jeste neki balans. Svakodnevno treniranje taekwondoa ,također teretana i trčanje su tajna moje vitke linije”, izjavljuje Ivana Šarenac.

    Nastavlja da nema ništa protiv estetskih zahvata.

    “Sasvim mi je normalno ako neko ima potrebu da ispravi neku svoju nesigurnost i mislim da to dosta može da podigne samopouzdanje kod osobe, a ja za sada na sebi ništa ne bi radila”, jasna je ova atraktivna Brčanka.

    Kako je u ljubavnoj vezi, navodi da je sretna osoba.

    “Mene riječ ljubav, asocira me na bezuslovno, ne samo prema partneru nego i porodici i prijateljima, ljubav bez ograničenja, prije svega poštovanja i lojalnosti i da i kada je loše i dobro budemo tu jedni za druge bez obzira na sve”, kaže sagovornica.

    Napominje da je osmijeh prvo što primijeti kod osobe suprotnog spola.

    “Tu je i generalno visina momka, da je sportski tip, a ono što me zadrži definitivno nije fizički izgled nego odnos prema meni”, naglašava ova lijepa Brčanka.

    Dodaje da komplimenata nikada nije dosta i nikada previše.

    “Naravno da mi bude drago kada me neko pohvali najviše u karijernom smislu sporta i fakulteta, jer smatram da su to važnije pohvale od fizičkog izgleda, fizički više volim da me pohvali ženska osoba”, tvrdi sagovornica.

    Na kraju poručuje kako joj je 2023. godina ujedno i najbolja što se tiče sporta.

    “Za sada imam dvije medalje s G turnira koje nisam uzela tri godine, i nastupanje na Svjetskom prvenstvu u Azerbejdžanu, Baku, tako da imam velike planove za budućnost i svake godine su novi izazovi. Ovako generalno mi je bitno da završim ispite i kolokvijume koji slijede kao i do sada da bi imala vremena za druženja i putovanja koja nisu vezana za sport. Radujem se novogodišnjim praznicima i odmoru koji za mene počinju za mjesec dana”, završava Ivana Šarenac.

    Must Read

    spot_img