More
    HomeMUZIKAMERIS KARAMUSTAFIĆ: Pored pjevanja sviram dva instrumenta što je velika prednost

    MERIS KARAMUSTAFIĆ: Pored pjevanja sviram dva instrumenta što je velika prednost

    Meris Karamustafić iz Sarajeva u glavnom gradu Bosne i Hercegovine završio je Srednju ekonomsku školu i trenutno se bavi muzikom, tačnije pjevanjem i sviranjem.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da ljubav prema muzici gaji još od djetinjstva.

    “Kao mali sam kroz osnovnu školu učestvovao na raznim priredbama i takmičenjima u pjevanju. Tad se rodila želja i ljubav za muzikom. Upisao sam nižu muzičku školu i završio odsjek za harmoniku. Pored harmonike sviram i klavijaturu”, govori Meris Karamustafić.

    Meris Karamustafić (FOTO: Meris Karamustafić, privatni arhiv)

    Ovaj mladić iz Sarajeva sada je jedan od kandidata u popularnom muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”. 

    “Želio sam da se predstavim kao kandidat emisije ‘Zvezde Granda’ zato što sam kao dječak dva puta imao priliku da učestvujem u emisiji ‘Neki Novi Klinci’ kojoj je format jako sličan. Ranije nisam imao godina da bih nastupao na ovom takmičenju, pa sam se pripremao i jedva čekao da odem na audiciju. Također, mislim da su ‘Zvezde Granda’ savršeno mjesto da se stekne velika vidljivost, a i da se mnogo nauči od vrlo iskusnih mentora”, kaže naš sagovornik. 

    Ne krije da je ponosan na sebe zato što je imao čast stati na veliku scenu najgledanijeg muzičkog takmičenja u regiji. 

    “Najviše volim pjevati narodnu muziku. I uživam slušajući je, zbog toga je i moj odabir mentora kraljica narodne muzike gospođa Snežana Đurišić. Imam veliku čast raditi sa svojom mentoricom Snežanom Đurišić koja se zalaže za svoje kandidate i pomaže im da se što bolje pripreme za buduće nastupe, i da imaju što bolji plasman”, navodi Meris Karamustafić.

    Meris Karamustafić (FOTO: Meris Karamustafić, privatni arhiv)

    Dodaje da je reakcija publike na njegov nastup u takmičenju bila oduševljavajuća.

    “Ističem se po tome što pored pjevanja sviram dva instrumenta što je velika prednost u ovom poslu. Ljudima se svidjelo, čestitke i pozivi podrške pristižu iz svih krajeva svijeta”, izjavljuje ovaj mladi Sarajlija. 

    Na kraju poručuje da očekuje što bolji plasman. 

    “Naravno uz moju veliku želju, volju i rad za napredovanjem sa svojom mentoricom želim naučiti i usvojiti što više znanja, koja će me dovesti nadam se u sami vrh”, zaključuje naš sagovornik.

    Meris Karamustafić (FOTO: Meris Karamustafić, privatni arhiv)

    Must Read

    spot_img