NEVJEROVATNO: Albinovićev novi ugovor vrijedan je vrtoglavih…

Nekada popularni voditelj i producent OBN televizije, a danas najpoznatiji trendseter i influencer sa danskom adresom, Alen Albinović, ovih dana zadovoljno trlja ruke jer mu je marketinšku saradnju ponudila čuvena njemačka kompanija “ZALANDO” sa sjedištem u Berlinu.

Da nije baš sve tako slučajno i odjednom, Alen je ovu ponudu dobio od osnivača kompanije i najvećeg dioničara, Roberta Gentza, kojeg je upoznao na jednoj humanitarnoj zabavi u Minhenu prošle godine. Influencerski ugovor potpisan je do 31.12.2020. godine, a čija je ukupna vrijednost 10.000 € ili 1.000 € mjesečno.

Alen je prošle sedmice boravio u Monaku gdje mu je ponuđen posao za vrtoglavih 5.000€ mjesečno, ali konačnu odluku još uvijek nije donio.

Osim Zalanda, Alen trenutno ima dva ugovora, jedan sa britanskim brendom “POSSIBILITY LONDON UK” i školom stranih jezika “17 Minute Language” od kojih mjesečno dobiva po 200 €. U februaru će Alen, kako smo saznali, nakon 12 godina posjetiti svoju porodicu sa majčine strane Erdoğan-Festić u Istanbulu, a koja je u tamošnjim medijima poznata po tome da u Turskoj i Njemačkoj posjeduje svoje fabrike tekstila i visoke mode, a i sam predsjednik Republike Turske, Redžep Tajib-Erdoğan, mu je preko djeda, majčinog oca, rođak, jer su iz iste loze Erdoğan-Festić, a sa čim javnost do sada nije bila upoznata.

Alen je na godišnjem odmoru u Francuskoj posjetio Azurnu obalu, dok je u Monte Carlu šopingovao i večerao u čuvenom Monte Carlo Casinu u kojem za jedno piće trebate izdvojiti minimalno 37 €.

 

Evidentno je da se Alen, nekada poznat širom regije kao novinar, ali i “mali od skandala”, smirio kada su skandali u pitanju i uozbiljio te počeo hodati sigurnim poslovnim stazama.