DOBILI DOMAĆINSTVO: Sarajevo će biti svjetski centar studenata stomatologije

Studenti Stomatološkog fakulteta s klinikama Univerziteta u Sarajevu od 15. do 22. februara 2020. godine bit će domaćini 66. svjetskog studentskog stomatološkog kongresa u Bosni i Hercegovini (66. IADS MYM 2020.).

“Drago mi je da će se i naša država naći na historijskoj tabli IADS i što će se ove generacije studenata Stomatološkog fakulteta s klinikama Univerziteta u Sarajevu moći ponositi da su organizirale najveći događaj. Od 15. do 22. februara 2020. godine bit ćemo svjetski centar studenata stomatologije”, kaže inicijator ovog značajnog događaja, dr. Mirsad Kadić, mladi Kakanjac i dobitnik priznanja „Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu“.

Učesnici će moći steći znanja i vještine iz oblasti digitalne i estetske stomatologije, rada na laserima, intraoralnim kamerama te će moći biti sudionici određenih radionica. Kongresu će prisustvovati veliki broj renomiranih stručnjaka iz cijelog svijeta.

“Učesnici će moći prisustvovati predavanjima i radionicama renomiranih profesora i stručnjaka iz Japana, Rusije, Maroka, Austrije, Turske, Danske, Italije, Slovenije,Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Srbije te BiH.Također, studenti će imati priliku izlagati svoje naučne radove. Pored naučnog dijela, učesnici će moći obići historijska i turistička mjesta poput Franjevačkog samostana, najstarije džamije, bosanske kuće u Kraljevoj Sutjesci kod Kaknja, visočkih piramida, Mostara, Počitelja, Bune”, zaključuje Kadić.