IZGLEDAJTE FENOMENALNO UZ ALEN’S BARBERSHOP: Azra nam je dala par savjeta za vaš dobar look

Vjerujemo da svaki put kada se mijenja godišnje doba i vi promijenite neke svoje navike. Žene i ne treba specijalno napominjati na to, veća briga su muškarci koji su, pomalo lijeni. Zar ne. Ukoliko je vaš odgovor da, ovaj tekst je za vas dragi naši džentlmeni.

Potražili smo informacije koje vam mogu biti od pomoći. Uputili smo se u jednu fenomenalnu radnju na adresi Zmaja od Bosne, u popularnom šoping centru. Krajnje odredište nam je ALEN’S BARBERSHOP, koji je smješten na drugom spratu.

 

 

Naši domaćini su nam nakon tople dobrodošlice u radnju odlučili pomoći u vidu savjeta za održavanje vaše brade i kose. Kako su u Alen’s Barbershop-u ravnopravni i muški i ženski članovi tima, na čemu im čestitamo – sa nama je razgovarala Azra Durmo. Dugogodišnja je frizerka i barber stručnjakinja.

 

Došlo je vrijeme kad muškarci vladaju scenom pa tako i muška moda, kaže nam Azra.

Navela nam je i to da je sve više frizura ošišanih na stranu i jako iscrtanih kontura brade. Mi kao barberi pokušavamo da se izvučemo iz svakodnevnice i da donesemo nešto novo, navela je u razgovoru s nama. Trenutno na svjetskoj sceni vlada takozvana “klasična” muška frizura, bez puno izbrijavanja, a sa naglašenim ivicama i ne jako iscrtanom kratkom bradom.

Mi iz Alen’s barbershop-a savjetujemo da date raširene ruke vašem barberu kako bi on pokazao svoju umjetnost i znanje – naglašava gospodična Durmo.

Njihova preporuka za održavanje brade i kose je da bradu i kosu redovno održavate kod vašeg barbera te da svakodnevno nanosite određene balzame, ulja ili puter za bradu.