NAKON VELIKOG POŽARA U CENTRU GRADA: Vidno uznemireni, stanari u 22:30 pušteni natrag u stanove

CRNA HRONIKA

Veliki požar izbio je večeras nešto iza 20 sati u neboderu u sarajevskom naselju Grbavica. Ubrzo je uslijedila evakuacija stanara. 

Nekad iza 21 sat vatrena stihija je stavljena pod kontrolu, a na mjestu događaja bio je veliki broj vatrogasnih vozila, kao i hitna pomoć i policija.

 

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, na mjesto događaja su izašli policijski službenici Treće PU.

“U stanu je zateče s starija ženska osoba, koja nije povrijeđena,ali je pregledana od strane ljekara,dok su prilikom intervencije dva policijska službenika usljed djelovanja dima bila priniđena zatražiti ljekarsku pomoć.Prilikom intervencije neophodno je bilo poduzeti radnje na nasilnom otvaranju blindiranih vrata”, kazao je Mirza Hadžiabdić, potparol MUP-a KS.

 

 

Uznemireni i preplašeni stanari, međusobno su sve vrijeme prepričavali situaciju i bili saglasni u tome da je dobro što nema stradalih. Stanari sa viših spratova koje smo zatekli ispred nebodera, kazali su da od stresa koji su proživjeli, vjerovatno neće smjeti noćas prespavati u vlastitim stanovima. Nekolicina njih čak je javila nadređenima da ne dolaze ujutru na posao.

Stanari iz nebodera su pušteni u stanove oko 22:30 sati.

 

 

Zapamtite to da uvijek pri napuštanju vašeg doma detaljno provjerite da li je sve uredu i tek onda napustite isti.

 

 

DOBARPORTAL// A.M./E.N.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)