EMA JUSIĆ: Ponosna sam što sam ostala dosljedna sebi, vrijeme je da napravim korak dalje

Ema Jusić je mlada i perspektivna muzičarka koja osvaja mnoge svojim glasom, ali i stasom.

U razgovoru za dobarportal.net ističe da su je njeni muzički korijeni uvijek vukli prema bavljenju muzikom, koja joj inače osigurava mir i sigurnost u raznim životnim situacijama.

“Iako sam glazbenim stopama krenula još u najranijoj dobi kao član zbora, mogu reći da sam počela sve ozbiljnije shvaćati u odraslijoj dobi kada sam potvrdila svoje snove, a to je da se definitivno kroz život želim izgraditi kao glazbenica”, govori Ema Jusić.

Smatra da ima jednu veliku prednost zbog toga što dolazi iz jedne ugledne muzičke porodice.

“Od samog početka imam veliku podršku od svoje obitelji unatoč tome što idem potpuno drugim glazbenim smjerom od njih. Također, zahvaljujući njihovom iskustvu i znanju, imam tu privilegiju da sam zaista od malena upućena u taj glazbeni svijet koji nije nimalo jednostavan i jako se lako možeš poskliznuti ako kreneš naivno bez opreza. Smatram kako dolazim iz zaista izuzetno talentirane obitelji i jako sam ponosna na to i zahvalna što sam imala prilike puno naučiti od njih”, kaže ova mlada umjetnica.

Ema Jusić (FOTO: Lana B.)

Dodaje da inspiraciju crpi svakom pričom poznanika i stranaca, te svojih kao i tuđih životnih iskustava.

“Često mi se dogodi da se probudim usred noći s nekom idejom melodije ili teksta i tako iz jednog čudnog sna nastane kreativa i čudo. Također, motivaciju pronalazim u naučenim lekcijama iz prošlosti jer sam shvatila koliko sam jaka i vrijedna. Iako sam krenula prije dvije godine, smatram kako sam tek sad došla do momenta gdje osjećam kompletnu kreativu”, izjavljuje naša sagovornica.

Tvrdi da elektro pop koji preferira i nije baš previše zastupljen na Balkanu.

“Dolaskom novih generacija imam osjećaj kako smo napokon dali prostora nekim novim žanrovima i novim trendovima. Elektro pop mi je zanimljiv jer sam inače osoba koja voli glazbu s dobrim ritmom i ubrzaniju glazbu, ali smatram kako je glazba isto odraz nekog našeg trenutnog stanja. Ja sam osoba koja voli razne žanrove, od balada do narodne glazbe te samim time ne planiram stati na elektro popu već bih se voljela okušati i u drugim žanrovima, nekim koji su čak blizi mojim preferencama”, priča Ema Jusić.

Ema Jusić (FOTO: Lana B.)

Nastavlja da svaka od njenih pjesama, a do sada ih je objavila tri: “Dovoljna”, “Drugačije je uvijek bolje”, i “Sami” mora imati dušu.

Karakteristično je to što je svaka od tih pjesama obilježila period u kojem sam se nalazila. Iako sam izuzetno ponosna na rad koji sam do sada objavila, smatram kako je to bio period u kojem sam tek krenula ozbiljnije u gradnji vlastite karijere, ali kako je vrijeme da napravim korak dalje i predstavim publici nešto novo, nešto što će staviti točku na prijašnji period života i otvoriti novo poglavlje”, navodi ova talentirana muzičarka.

Potom nam je otkrila i na šta je najviše ponosna u dosadašnjoj karijeri.

“Ponosna sam što sam u dosadašnjem radu ostala dosljedna sebi i radila ono što sam u tom trenu osjećala i htjela, a ne što su mi drugi nametali. Također, ponosna sam što sam odlučila javnosti otvoriti dušu kroz tekstove te bez straha pokazati i svoje slabosti”, iskrena je sagovornica.

Ema Jusić (FOTO: Privatni arhiv)

Mišljenja je da će društvo, nažalost, uvijek imati određene predrasude, ali to ne bi povezivala s nečijom ljepotom već tuđom nesigurnošću.

Zanimljivo je kako se najčešće osuđuje ljude koji su zadovoljni sobom i koji grade uspjeh na temelju svojih sposobnosti, ali vjerujte mi, svi ti ljudi koji osuđuju druge zapravo svakom pravom umjetniku samo čine uslugu jer im daju dodatan vjetar u leđa. Nikada te neće suditi onaj koji je zadovoljan sobom i koji radi na svom životu, vrijeđanje i omalovažavanje je samo odraz tuđih kompleksa”, jasna je Ema Jusić.

Ne krije da voli čuti lijepe komplimente koje i često dobiva.

“Zahvalna sam na svakom komplimentu i svakoj kritici ako one imaju smisla i dobru namjeru, a komentare izazvane ljudskom zlobom volim jednostavno ignorirati i ne dopustiti da utječu na mene. Imam tu sreću da sam okružena divnim ljudima tako da se zaista nisam često nalazila u neugodnim situacijama te su komentari uglavnom uvijek oni koji mi izazovu smiješak na licu”, naglašava ova harizmatična djevojka.

Ema Jusić (FOTO: Lana B.)

Imajući u vidu da je njen djed, pokojni Đelo Jusić bio posebno vezan za Sarajevo, upitali smo je i kada bismo je mogli očekivati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

“Moj nono Đelo je zaista uvijek imao najljepše riječi o Sarajevu te je tako i meni prenio ljubav prema tom divnom gradu i već godinama barem jednom godišnje posjetim Sarajevo. Sigurna sam da će ta tradicija ostati zauvijek, ali bih isto tako voljela jednog dana održati i koncert u Sarajevu i nadam se da ću s trudom i radom osvojiti i bosanska srca i imati svoju publiku i tamo”, kazuje sagovornica.

Na kraju poručuje da ima i velike planove za budućnost.

Intenzivno radim na tome da se sve to ostvari u skorije vrijeme. Uskoro izlazi i nova pjesma koja će se malo razlikovati od dosadašnjih jer će predstaviti novu i zreliju Emu!“, zaključuje Ema Jusić.

Ema Jusić (FOTO: Privatni arhiv)