More
  HomeDRUŠTVONAUKA I TEHNOLOGIJANAGRADA VERA ŠNAJDER: 6.000 KM za dvije najbolje naučnice iz BiH

  NAGRADA VERA ŠNAJDER: 6.000 KM za dvije najbolje naučnice iz BiH

  Nagrada Vera Šnajder, organizovana od strane Fondacije budućnosti u BiH, u svojoj trećoj godini nastavlja svoju misiju slavljenja i podrške u traganju za znanjem u prirodnim i tehničkim naukama.

  Nazvana u čast profesorice Vere Šnajder, ova prestižna nagrada osnažuje istraživače u ranoj karijeri iz Bosne i Hercegovine da postanu globalni građani, donesu nova znanja i perspektive u našu zemlju, te obogate multikulturalne temelje.

  Ciljevi Vera Šnajder nagrade:
  Postati globalni građani
  Nagrada Vera Šnajder njeguje globalno građanstvo pružajući mladim istraživačima transformativna iskustva i međunarodno izlaganje.
  Podsticanje transfera znanja
  Dobitnici nagrade donose vrijedna znanja i perspektive kako bi doprinijeli napretku bosanskohercegovačkog društva i akademske zajednice.
  Jačanje multikulturalnih fondacija
  Ova nagrada promoviše kulturnu razmjenu, njegujući jedinstvo i razumijevanje u raznolikom bosanskohercegovačkom društvu.

  Otvorena treću godinu, Nagrada Vera Šnajder nudi grantove za putovanja do 6.000 KM izvrsnim dvjema studenticama prirodnih i tehničkih nauka. Prijave se primaju od 11. septembra do 11. oktobra 2023. godine.

  Pridružite nam se u obilježavanju naslijeđa Vere Šnajder i ulaganju u budućnost Bosne i Hercegovine! Za više informacije, kriterije i kako se prijaviti možete kliknuti ovdje.

  Must Read

  spot_img