MANEKENKA MELINA ČATAK: Model ne može imati vještački izgled

MODA

Sarajka Melina Čatak već dugi niz godina bavi se modelingom, a iza sebe ima i nekoliko značajnih inostranih angažmana. 

U razgovoru za dobarporal.net ističe da svoj posao shvaća veoma ozbiljno te da joj to donosi i uspjeh.

“Naravno, da model se ne može biti bez visine ispod 170 centimetara i ostalih kriterija koji su neophodni. Svaka modna kuća da bi vas angažovala kao modela traži od vas Models Book, a to je lična karta svakog modela. Model ne može imati vještački izgled, kada djevojke prenapumpaju usne, ugrade velike vještačke trepavice i duge vještače nokte to nisu odlike modela”, kaže Melina Čatak.

Dodaje da je za njeno lijepo tijelo najviše zaslužena genetika, zdrava ishrana i trening koji je neizostavan kako bi održala vitku liniju. Zatim nam je i kazala šta sve sadrži njena kozmetička torba.

“Navest ću vam nekoliko stvari koje su neophodne u mojoj kozmetičkoj torbi: balzam za usne, hidratantna krema i maskara. Dok u neseseru imam mnogo šminke, volim da kupujem kozmetiku, iako se u privatnom životu rijetko šminkam”, govori ova manekenka.

Prema njenim riječima, ne treba se potrošiti mnogo novca da bi naša koža bila njegovana, iako svi vole otići na neke skupe tretmane, a otkrila nam je i neke svoje beauty rituale.

“Pijem mnogo vode i imam osjećaj da je to vrlo važan dio moje beauty rutine. Svako jutro se kupam i umivam hladnom vodom, jer hladna voda zateže našu kožu, a pri tome poboljšava zdravlje i sprječava nastanak bora i celulita. Mnogo njegujem svoje lice, radim česte pilinga lica, koristim kvalitetne hidratantne dnevne i noćne kreme. Svoje lice masiram beauty roletom, očistim svoje lice prije upotrebe face rollera, nanesem serum i počnem s lediranim rollerom masažu. Nana mi je oduvijek govorila da za zdravu i sjajnu kosu je najbolja maska iz bakine kuhinje od meda i jaja. Kosa nakon korištenja maske dobiva sjajnu, zdravu i lepršavu dlaku, dlaku bez ikakvih oštećenja”, navodi Melina Čatak.

Kada je riječ o njenom izboru modnih kombinacija, tvrdi da prati svjetske modne trendove koje se nose u datom trenutku, odnosno godišnjem dobu.

“Iskreno, to imate nešto u sebi ili nemate. Ja uvijek biram classy kombinacije. Zimi najviše volim nositi vunene džempere, kapute, kape i rukavice. Sve ono u čemu se osjećam toplo i udobno”, naglašava naša sagovornica.

Kako na Instagramu ima više od 10 hiljada pratilaca, ispričala nam je i šta za nju znači ta brojka.

“Ovo je vrijeme društvenih mreža. Poslovi se također završavaju putem istih, zatim sve informacije koje nam mogu biti od pomoći su nam dostupne. Tako i taj Instagram ima dobru stranu. Svakako da u mom poslu su bitni pratioci jer ja mimo modelinga promovišem i druge proizvode”, riječi su ove Sarajke.

S obzirom na to da su putovanja sastavni dio njenog života, obznanila je i koji je grad posebno oduševio.

“Ima mnogo lijepih država i gradova u kojima sam bila i koji su me jako oduševili ali bih izdvojila Pariz jer je to grad ljubavi i mode”, potcrtava Melina Čatak.

Ova manekenka poručuje da nije vjerovala u ljubav na prvi pogled dok nije upoznala sadašnjeg dečka.

“Duše se jednostavno prepoznaju. Ne obazirem se na nabacivanja drugih muškaraca jer sam zauzeta djevojka”, jasna je naša sagovornica.

Na kraju razgovora najavila je novi editorijal te je iznijela i druge svoje planove za budućnost.

“Radim već na nekoliko projekata u Njemačkoj u koju sam se nedavno skroz preselila te sam se posvetila novom životu s dečkom i karijeri. Primaran cilj su mi daljnja napredovanja u modelingu i naravno da sam okružena ljudima koje volim i da i dalje radim stvari koje me usrećuju”, zaključuje Melina Čatak.