Home MODA SARA DERVIŠEVIĆ: Zeničanka koja blista na modnim pistama

SARA DERVIŠEVIĆ: Zeničanka koja blista na modnim pistama

Sara Dervišević iz Zenice još od ranog djetinjstva gaji ljubav prema modelingu. Ova 20-godišnjakinja od malih nogu uvijek se zadržavala pred ogledalom isprobavajući kombinacije odjeće i fotografirajući se.

“Moja majka je prepoznala određenu volju, želju i talenat u tome svemu tako da sam krenula u školu manekenstva pod vodstvom moje današnje direktorice i menađerice Selme Maličbegović. Prve korake na modnoj pisti sam napravila sa svojih devet godina tako da se ljubav prema modelingu stvorila od malih nogu”, priča Sara Dervišević.

Dodaje kako je najviše ponosna na svoju ličnost koju je izgradila tokom dosadašnje karijere.

“Kada bi birala jednu kampanju, reviju, izbor ljepote na kojima sam učestvovala zaista se ne bih mogla odlučiti za jednu mnogo toga je iza mene. Revija koja je zaista ostavila najljepše sjećanje na mene je European Fashion Passport. Toliko novih ljudi, poznanstava zaista jedno prelijepo iskustvo”, kaže naša sagovornica.

Sara Dervišević (FOTO: Sara Dervišević, privatni arhiv)

Ističe da fizički izgled igra veliku ulogu u modelingu, ali i da harizma te neki X faktor mogu biti presudni u izboru modela za određeni posao, a potom nam je kazala i koja je tajna njene vitke linije.

“Tajne zaista nema jako sam visoka tako da održavanje moje linije i nije toliko teško. Svim djevojkama preporučujem da se ne izgladnjuju i da svoju liniju mogu dovesti u red uz normalnu i zdravu ishranu, trening i puno tečnosti”, govori ova mlada Zeničanka.

Naglašava kako je istinski obraduju djevojke sa kojima svakodnevno radi.

“Projekat Izbor za Fotomodela BiH na kojem trenutno radim gdje sam u ulozi scouta i koreografa zaista me ispunjava. Prelijepe djevojke sa kojima radim iz grada u grad me istinski obraduju i ispunjavaju svojom energijom, ljubavlju i osmjesima”, navodi Sara Dervišević.

Sara Dervišević (FOTO: Sara Dervišević, privatni arhiv)

S obzirom na to da svojim izgledom privlači pažnju mnogih muškaraca, otkrila nam je i kako se nosi sa mnogobrojnim komentarima.

“‘Ljepota je u svemu, ali nije svima dato da je vide’ (Konfučije). Kao i svaka žena na ovome svijetu privlačim pažnju određenim ljudima, trudim se da kulturno odgovorim jačem polu na svaki kompliment, a ukoliko nisam zainteresirana za daljnju konverzaciju vrlo jasno se izrazim. Svakako u tome nema ništa loše svako ima pravo na svoj izbor”, tvrdi ova zanosna Zeničanka.

Napominje da trenutno nije u ljubavnoj vezi.

“Svakako to se nikada ne zna kada se može dogoditi na te stvari se ne može računati jer ljubav se jednostavno desi. Trenutno sam jako posvećena svojim poslovima i karijeri ali ne bježim od ljubavi ukoliko se prava dogodi. U muškarcu prije svega tražim prijatelja pa tek onda na red dolaze ostale stvari kao što su povjerenje, iskrenost, vjernost i poštovanje, a ostalo sve dolazi vremenom”, jasna je naša sagovornica.

Na kraju poručuje da su njeni planovi za budućnost veliki, no ostavila ih je u svojoj glavi.

“Ne kažu za džabe u narodu: ‘Što manje ljudi zna da si sretan, duže ćeš biti sretan’. Svoje planove, maštarije, želje ostavljam za neki drugi put svakako kod mene vrijedi ona djela ne riječi pa neka moja djela to i pokažu”, zaključuje Sara Dervišević.

Sara Dervišević (FOTO: Sara Dervišević, privatni arhiv)

Komentari

komentar

Must Read

JU-JUTSU KLUB “SENSEI”: Naučite tehnike za samoodbranu koje će vam spasiti život

Željko Stjepanović, trener je u sarajevskom JU-JUTSU klubu "SENSEI" koji funkcioniše više od 15 godina i u kome se podučava samoodbrana za uzraste od...

Svjetlosna čarolija na Jahorini

Skijaški centar Jahorina, jedan od najmodernijih ski centara u regiji, izabran je za prvu ski destinaciju u sklopu koje su prezentirane svjetlosne dekoracije s...

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

Komentari

komentar