DIZAJNERICA HANA RUDEŽ: Želim osvježiti modnu scenu u BiH

0
476
Hana Rudež (FOTO: dvisuals/Instagram)

Hana Rudež rođena je 1995. godine u Splitu i bavi se modnim dizajnom.

U Sarajevu je završila vizualne komunikacije i grafički dizajn da bi 2019. godine osnovala brend “Monier Atelier”.

“I pored posla koji radim, moja ljubav prema kreiranju i dizajniranju nije nikada prestala. Samo je bilo pitanje vremena kada ću pokrenuti vlastiti brend. To se desilo 2019. godine. Proces podrazumijeva dizajniranje modela, traženje materijala i drugih potrepština do vođenja promotivnih kampanja i marketinga. Sve samostalno radim osim dijela šivanja kojeg sam prepustila šnajderici Anji s kojom imam blizak i profesionalan odnos”, kaže Hana Rudež.

Hana Rudež (FOTO: Instagram)

U decembru 2020. predstavila je prvu zimsku kolekciju, da bi već u martu 2021. dobila poziv od tima stilsta iz Srbije koji su radili kampanju za tamošnji modni časopis.

“Poslala sam im kreacije sa tigrastim printom, što je bila tematika tog šutinga. Oni su bili veoma zadovoljni i taj broj modnog časopisa odlično je prošao u Srbiji. To mi je dalo podstrek za bolji rad i nove saradnje u Srbiji”, ističe naša sagovornica.

Naglašava da je trenutno usmjerana ka tržištima u Hrvatskoj i Srbiji, iako bi najviše željela da uspije na bh. tržištu.

“Voljela bih da svjetske trendove provučem kroz svoje kreacije i da to ne bude slično postojećem modnom dizajnu u Bosni i Hercegovini. Želim osvježiti modnu scenu u Bosni i Hercegovini i malo odstupiti od nekih trenutnih stilova. Sad se priprema ljetna kolekcija i očekujem da ću time još više privući pažnju kupaca i javnosti”, dodaje ova svestrana djevojka.

Kreacija Hane Rudež (FOTO: moshicreative/Instagram)

Iako je zadovoljna dosadašnjim uspjehom, ova mlada 25-godišnjakinja ne namjerava odustati od svojih snova.

“U budućnosti planiram proširiti asortiman i nastaviti rad na izgradnji brenda. Uskoro će se neke od mojih kreacija naći u buticima u Sarajevu, a do tada moj rad možete pratite na Instagram profilu“, zaključuje Hana Rudež.

Kreacija Hane Rudež (FOTO: moshicreative/Instagram)