MANEKENKA MELINA ČATAK: Karakter i stav su ono što vas izdvaja od ostalih

Melina Čatak već duže vrijeme i s dosta uspjeha bavi se modelingom, a sada je angažovana u East West Models, njemačkoj agenciji sa sjedištem u Frankfurtu.

Ova zanosna Sarajka plijeni pažnju gdje god da se pojavi, a u razgovoru za dobarportal.net ističe kako je ponosna na mnoge revije i angažmane.

“Modeling kao posao u Bosni i Hercegovini i modna industrija nisu razvijeni, nema stalnih angažmana i može biti samo honorarni hobi, dok svijet nudi veći zaradu i bolja poznanstva, jaku modnu industriju. Svijet je dosta ispred nas”, kaže Melina Čatak koja kao najdraže angažmane izdvaja učešće na reviji Sherri Hill te snimanja kampanja za Armani, Shesido.

Dodaje da ona nije neko ko osuđuje estetske zahvate i korekcije, ali u granicama normale.

“Ako se neko ne osjeća lijepo zbog svog izgleda, ne vidim razlog da to ne promijeni, no nisam za mijenjanje ličnog opisa. Zadovoljna sam sa svojim izgledom, tako da ne vidim da bi nešto trebala mijenjati. Što se tiče malih korekcija, držim do toga da to opet treba biti u granicama normalnog i prirodnog izgleda”, navodi ova atraktivna manekenka.

Mladim djevojkama koje žele da se bave modelingom poručuje da je uz rad i disciplinu sve moguće.

“Poručujem im da ne trebaju odustajati nikada od svojih snova. Trebaju poštovati sebe i ne oslanjati se samo na fizički izgled. Također, ne treba da zapostavljaju obrazovanje. Karakter i stav su ono što vas na kraju izdvaja od ostalih”, naglašava ova šarmantna Sarajka koja uspješno gradi internacionalnu karijeru.

Navodi da je pandemija korona virusa mnogo utjecala na njene angažmane i cijelu modnu industriju.

“Poštujem sva pravila zaštite i nadam se boljem. Planiram graditi dalje svoju karijeru i ostvariti što više mogu u svom poslu”, zaključuje Melina Čatak.