NASTALA U IZOLACIJI: Nova pjesma Nene Murića osvaja na prvo slušanje

0
545

Navikli smo godinama unazad na to da Neno Murić zna samo za hitove. Svaka nova pjesma izazove ogroman uspjeh.

Publika je željna novih stvari, a Murić je iskoristio vrijeme pandemije koronavirusa na pametan način, okupio ekipu i uradio novu pjesmu. Pjesma “Biću tvoja sjena” nastala je u izolaciji prije nekoliko mjeseci.

“Prolazio sam kroz različite faze, od one potpuno demotivirajuće do faze u kojoj sam stvarao. Ovaj tekst sam napisao u jednoj dugoj noći kada sam posumnjao da sam zaražen korona virusom. Pred očima su mi se smjenjivale različite slike i bio sam osjetljiv kao nikada prije. Brzo sam uzeo telefon i na diktafonu otpjevao melodiju koja mi je u tom trenutku došla niotkud”, navodi Murić.

Poslao je taj snimak svom saradniku Edvinu Hadžiću. Njemu se dopala ideja i brzo su počeli raditi na pjesmi. Edvin Hadžić potpisuje muziku za pjesmu “Biću tvoja sjena”. On je uradio aranžman i muzički je producent pjesme. Nova pjesma je zvanično promovisana 1. aprila na Neninom Youtube kanalu te u emisiji njegove matične kuće Hayat Production.

Neno Murić

Reakcije na novi zvuk su sjajne, navodi pjevač. Svi koji su čuli složili su se u jednom, da je ovo “novi Neno” i da je produkcija novih pjesama podignuta na jedan viši nivo. “Biću tvoja sjena” je vrlo lična i sentimentalna pjesma, tvrdi Murić. Poseban šarm pjesmi dale su gitare koje je odsvirao sjajni Dino Šukalo.

Spot je režirao Tarik Bičo, uz minimalistički pristup i jednostavnost, čime je akcent stavljen na pjesmu više nego na vizuelni dio. Pored pjevača Nene Murića, na sceni Pozorišta mladih Sarajevo pojavljuju se balerina Iman Fagin i baletan Til Čmančanin.

Uživajte u pjesmi i spotu: