KENAN MAGODA, TURISTIČKA ZAJEDNICA KANTONA SARAJEVO: Uložit ću maksimalan trud na novoj poziciji!

Do sada je Kenan Magoda obavljao direktorske i menadžerske funkcije u nekoliko veoma uspješnih pravnih subjekata na području Bosne i Hercegovine. Mnogi tvrde da je veoma uspješno obavljao svoj posao. Objavom na službenoj Facebook stranici, informisao je javnost da je sada imenovan za predsjednika povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Mnogi su ga, tvrdi Magoda, odgovarali od pomisli da preuzme novu poziciju. Kao glavni razlog razmatranja odluke, on navodi to da je turizam grana privrede koja je skoro pa i navjiše pogođena pandemijom virusa Covid-19. Uz ogromnu dozu sigurnosti u svoje poslovne ambicije, kazao je kako je veliki profesionalni izazov pred njim. Uz generalnu opasku “sigurno je da neće biti lako”, Magoda ističe i ovo:

“Želim se zahvaliti Vlada Kantona Sarajevo na ukazanom povjerenju. Izuzetna mi je čast što sam dobio mogućnost da svoje dugogodišnje menadžersko iskustvo iskoristim kako bih pomogao Turističkoj zajednici da prevaziđe ovaj težak period i da uradimo sve ono što je moguće u periodu pandemije”. Prebirući po arhivi pozicija koje je obavljao, za neupućene donosimo spisak kompanija. Kenan Magoda bio je direktor rukometnog kluba Bosna, obavljao je poziciju direktora preduzeća ZOI ’84, a angažman je imao i u produkcijskom timu Sarajevo Film Festivala.

“Uložit ću maksimalan trud da Turistička zajednica Kantona Sarajevo radi dobar posao” (FOTO: Kenan Magoda /IZVOR: Facebook)

Stekao je, tvrdi Magoda, do sada brojna veoma kvalitetna iskustva koja će mu pomoći u vođenju Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Naglasio je kako u prvim danima mandata planira sa radnim kolegama napraviti sveobuhvatnu analizu trenutnog stanja u preduzeću. Nakon obavljene analize, ne planira gubiti previše vremena, planove i konkretne poteze želi poduzeti odmah u startu.

“Javnost će biti informirana o svemu što budem radio, kao i o svemu što su radili moji prethodnici. Ukoliko primijetimo određene neregularnosti u radu o tome ću obavijestiti Ured za borbu protiv korupcije KS. Na isti način sam radio i s neregularnostima koje sam detektovao u ZOI ’84, a zbog čega sam pretrpio brojne napade i kritike” kaže Magoda putem svog javnog obraćanja na njegovoj Facebook stranici.

Za kraj se osvrnuo i na buduće rezultate rada njegovog sektora za koji je imenovan na poziciju predsjednika povjerenstva. Tvrdi da je nemoguće obećati vrhunske rezultate zbog trenutne situacije u Kantonu, no ipak će se zalagati za maksimalan učinak uz sve raspoložive kapacitete.