Cancel Preloader

ESCAPE WEEK SARAJEVO: Kako ću pobjeći od birokratije?

 ESCAPE WEEK SARAJEVO: Kako ću pobjeći od birokratije?

Koliko ste se puta, u državi koju čine dva entiteta, jedan distrikt, deset kantona, 24 grada i 120 općina, pitali kojem od ovih nivoa se trebate obratiti za rješavanje određenog pitanja?

 

Čest je slučaj da se žalbe i prijedlozi građana/ki odbijaju samo zato što su upućeni nivou vlasti koji nije nadležan za njihov problem.

 

Igrica „Kako ću? …fali ti papir!“ je osmišljena po uzoru na Escape Room, što znači da će učesnici/ce, kako bi izašli iz sobe, morati riješiti niz zagonetki i puzli koje se odnose na javnu upravu i administraciju u Bosni i Hercegovini.

Na prvom Escape Room Week-u ove vrste moguće je učestvovati na Fakultetu političkih nauka (Skenderija 72) u periodu od 20.7.2020. do 26.7.2020.! Dovoljno je da okupite tim od 2-6 osoba i popunite prijavu na ovom linku.

Studenti Anes Hodžić, Elma Kodro, Emina Obradović i Erma Kurtović prepoznali su ovaj problem te su, pod pokroviteljstvom Humanity in Action BiH organizacije, osmislili interaktivnu igricu koja za cilj ima edukaciju mladih u dobi od 16-35 godina o ovim pitanjima.

Zbog situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19, nošenje maski je obavezno, dok će dezinfekcija sobe biti vršena po izlasku svake grupe! Rukavice, kao obevezan dio igre, osigurane su od strane organizatora.

Za više informacija posjetite Facebook stranicu ili ovaj Instagram profil.

AMER MUJEZINOVIĆ

https://dobarportal.net

Related post