HOROSKOP 2: Blizanci vole muziku, časopise, knjige; Rak je emotivac 

Blizanci su vazdušan, dok je Rak vodeni znak. Koliko se zapravo ova dva znaka razlikuju, najbolje pokazuju njihove sljedeće karakteristike. 

 

 

Blizanci – ličnost i karakter

(21. maj – 20 juni). Riječ je o dvostrukom znaku. Promjenjivost je njegovo drugo ime. U odnosu sa Blizancem, Vi zapravo nikada ne znate sa kojom ličnosti ćete se suočiti. Mijenja se od situacije do situacije. Itekako voli biti u centru pažnje. Ovaj znak je vrlo inteligentan. Pored toga je i druželjubiv. Voli pričati o svemu. S tim u vezi, za njega je komunikacija primarna. Budite sigurni da Vam u komunikaciji s njim tema neće manjkati. Blizanca je lahko prepoznati po šarmu. On je neko ko uvijek šarmira i vjerovatno nećete ostati imuni na njegov šarm. Ovo je znak koji je dosta nepouzdan i nesiguran. U pojedinim situacijama, umije biti odličan manipulator koji je sklon lažima, kako bi postigao ono što želi. Voli inteligentne i zanimljive ljude, koji uvijek imaju nešto za reći. Radije bira takve, nego introvertnije tipove ljudi. Blizanac često donosi zaključke samo na osnovu onoga što je na površini, te se za njega ne može reći da je najpouzdaniji znak. Katkad ima nezgodan temperament, koji iskazuje u neočekivanim situacijama, a koje iz njega izvlače agresiju i nervozu.

Blizanci i prijateljstvo

Blizanac je vrlo društven i trudi se da sve svoje slobodno vrijeme provede sa prijateljima i porodicom. Za njega je to itekako dobro uloženo vrijeme. Ima mnogo prijatelja i trudi se uvijek da razvija nova poznanstva. U prijateljstvu mu je, između ostalog, bitan razgovor i njegovi prijatelji su uglavnom oni sa kojima on razvija dobru komunikaciju. U suprotnom, on odnose ne uspijeva održati. Dobra komunikacija mu je primarna kvaliteta koju traži u drugim ljudima. Vrlo lahko gubi interesovanje za osobe koje uvijek vrte jednu te istu priču. Blizanac će Vam  ponuditi rame za plakanje i saslušat će vas, ali ne baš često. On ne voli pesimiste i ljude koji se uvijek žale.

Astrologijatarot.com
(FOTO: Astrologijatarot.com)

Blizanci i posao

Budući da je riječ o dvostrukom znaku i kada je u pitanju posao, on voli da se bavi sa više stvari. Brzo uči nove stvari i “upija” informacije. Za Blizanca je vrlo bitno da njegov posao bude dinamičan, kako mu isti ne bi dosadio. Nije mu bitan novac, niti provodi puno vremena razmišljajući kako ga zaraditi. Uvijek je u pokretu, ali zna se desiti da ono što započne, ne završi.

Blizanci i ljubav

Blizanac je neko ko je sklon flertu, pa čak i dok je u vezi. To je nešto bez čega on ne može. Sigurno je da će rijetko kada poduzeti nešto konkretnije. Provest će dosta vremena tražeći svoju srodnu dušu koja mu treba parirati i po intelektu i po energiji. Nemojte se čuditi ukoliko je Blizanac u jednom trenutku raspoložen, a u drugom nije. Ipak, radi se o dvostrukom i promjenjivom znaku. Voli početni osjećaj zaljubljenosti, koji vremenom splasne kada veza već uđe u rutinu. Međutim, kada Blizanac nađe svog idealnog para, sigurno je da nikada neće učiniti nešto što bi naškodilo vezi.

Poznate ličnosti rođene u horoskopskom znaku Blizanca su: Donald Trump, Adriana Lima, Zdravko Čolić, Jelisaveta Seka Sablić…

Rak – ličnost i karakter

Rak (21. juni – 22. juli) je uistinu pravi emotivac. Vrlo intuitivan i sentimentalan. Brzo se veže za ljude i za njega je odanost itekako bitna. Ovo je vjerovatno jedan od najizazovnijih znakova za upoznati, budući da su njegove emocije vrlo izražene i to je bitno imati na umu prilikom upoznavanja sa Rakom. Rak ne voli da bude kritikovan jer tada dolazi do izražaja njegova nevjerovatna tvrdoglavost. Zabavan, veseo i duhovit su riječi koje ga najbolje opisuju, pored emotivnosti. Sklon je pretjerivanju, te vraćanju u prošlost i događajima koje je ostavio iza sebe ili barem tako misli. Iz svake situacije nastoji izvući nešto dobro. Međutim, Rak je vrlo nesiguran u sebe, ali to nastoji vješto sakriti. Ukoliko je povrijeđen, povući će se u sebe i postat će nedodirljiv. Jedna od Rakovih mana jesu i nagle promjene raspoloženja.

Rak i prijateljstvo

Ako imate Raka za prijatelja, onda ste vjerovatno svjesni činjenice da je on itekako dobar prijatelj, budući da je neko ko će Vam uvijek pružiti ruku prijateljstva i biti uz Vas u svakoj situaciji. Mada, znaju biti jako zahtjevni i često su skloni mišljenju da ih niko ne razumije. Odličan je sagovornik i pažljivo će Vas saslušati, te ponuditi savjet. Brzo se veže za ljude i jako teško podnosi njihov odlazak.

Rak i posao

Upornost je Rakova osobina koja se najčešće ispoljava u poslovnim odnosima. Od važnosti mu je da se bavi poslom koji voli, kako bi obavio sve kako treba. Kao i u prijateljstvu, Rak i na poslu se trudi svakome pomoći, stoga je sigurno omiljeni među svojim kolegama. Ovo je jedan od najambicioznijih znakova. Ispunjava data obećanja, samo mu je potrebno vrijeme za ista. Brzo zaradi novac, ali i potroši. Mada, uvijek ostavi nešto sa strane.

Astrologijatarot.com (FOTO: Astrologijatarot.com)

Rak i ljubav

Kada se spoje ljubav, emotivni odnosi i osoba rođena u horoskopom znaku Rak, to obično biva pogubno za istu. Rak prerano pokaže emocije poslije čega bude na gubitku. Spreman je mnogo toga pretrpjeti za voljenu osobu jer je za njega ljubav i emocija, nešto najbitnije. Vrlo je posesivan, iako skoro pa nikad neće to priznati. Za partnera će uvijek izabrati nekoga ko ga u potpunosti razumije i ko će se uspjeti nositi sa svim njegovim manama i vrlinama. Često se zna ponašati djetinjasto i nakon toga, rijetko kad da će napraviti korak. Obično čeka drugu stranu da to uradi. Kada nađe pravu ljubav, ostat će joj vjeran čak i nakon smrti. Brzo se veže i često zna pretjeranim emocijama, nevjesno “gušiti” drugu stranu. Ukoliko Rak svojom incijativom prekine emotivni odnos, budite sigurni da Vam se neće vratiti. Može trpiti svašta, ali do određene granice.

Poznate ličnosti rođene u horoskopskom znaku Raka su: Nikola Tesla, Meryl Streep, Sofia Vergara, Selena Gomez…