More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEADNA LJUŠTAK: Svakoj ženi je potrebno da zna neku borilačku vještinu

    ADNA LJUŠTAK: Svakoj ženi je potrebno da zna neku borilačku vještinu

    Adna Ljuštak je studentica Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu koja uspješno balansira akademske obaveze sa svojom strašću prema karateu.

    Ova 21-godišnja djevojka trenerica je karatea i aktivno se bavi fitnessom.

    “Karate sam počela trenirati sasvim slučajno, nakon što sam jedne prilike prolazila pored sale u kojoj su se održavali karate treninzi pa sam rekla svojim roditeljima kako bih to i ja željela probati. Poslije je to preraslo u ljubav i nikada se nisam pokajala zbog svoje odluke da počnem trenirati karate”, priča Adna Ljuštak.

    Prema njenim riječima, uvijek ima predrasuda šta god radili.

    “Karate je odličan sport i za muškarce i za žene zbog toga što nema mnogo jakih udaraca a osim borbi mogu se raditi i kate. Smatram da je svakoj ženi potrebno da zna neku borilačku vještinu i da može imati mnogo benefita ukoliko se bavi takvim sportom”, kaže naša sagovornica.

    Dodaje kako je svaka stepenica u njenom treniraju posebna i ima svoju važnost.

    “Smatram da mi je karate pomogao da izgradim disciplinu, zavolim sport, zdrav način življenja i da budem uporna. Najviše sam ponosna na to što sam pronašla ljubav u tome da svoje znanje prenesem i drugima i što svakodnevno treniram djecu koja su svakim danom sve bolji karatisti i sportiste”, govori ova mlada karatistkinja.

    Smatra da je za svaki uspjeh potrebna disciplina.

    “Motivacija je trenutna i vrlo lako može nestati ali disciplina je ono što nas gura da pomjeramo svoje granice. Također, smatram da je vrlo važno da sport shvatimo kao zabavu i da nam on može služiti kao relaksacija”, ističe Adna Ljuštak.

    Zatim smo je upitali koliko prati modu i modne trendove te koji modni stil preferira.

    “Najvažniji mi je komfor, u svoje oblačenje ubacim samo onaj stil koji mi odgovara, ne pratim uvijek sve trendove. Obzirom da se bavim različitim stvarima vrlo često sam i u sportskoj odjeći a i u Business casual stilu. Najdraža odjeća su mi haljine”, izjavljuje naša sagovornica.

    Ne krije da negativih komentara uvijek ima i od muškaraca i od žena.

    “Ono što je najvažnije jeste da se podsjetimo da ako smo zadovoljni sami sa sobom na kraju dana je jedino što je važno. Kod mog parntera me je privuklo to što ima sportski duh i što možemo raditi mnoge sportske aktivnosti skupa”, navodi ova harizmatična djevojka.

    Na kraju razgovora iznijela je i svoje planove za budućnost.

    “U budućnosti se nadam da ću nastaviti raditi s djecom kao trenerica te unaprijediti svoje znanje kako bih pružila najbolje moguće iskustvo mladim sportašima. Također, planiram završiti svoje studije kako bih dodatno obogatila svoje znanje i vještine”, zaključuje ova sjajna karatistkinja.

    Must Read

    spot_img