More
    HomeMODALARISA AHMETOVIĆ: Biram odjeću u kojoj se osjećam lijepo i s puno...

    LARISA AHMETOVIĆ: Biram odjeću u kojoj se osjećam lijepo i s puno samopouzdanja

    Larisa Ahmetović iz Živinica nedavno je osvojila titulu Fotomodela medija Tuzlanskog kantona. 

    Na početku razgovora za dobarportal.net podijelila je svoje utiske s takmičenja.

    “Kada sam saznala da sam izabrana kao predstavnica Tuzlanskog kantona na ovom prestižnom takmičenju, osjećala sam se presretno. Bila sam puna ponosa i uzbuđenja zbog ovako velike prilike”, govori Larisa Ahmetović.

    Dodaje da je iskustvo na izboru za fotomodela bilo jako zanimljivo.

    “To je za mene bilo novo iskustvo i prilika da upoznam nove ljude”, kaže naša sagovornica.

    Nastavlja da se tokom priprema za takmičenje fokusirala na nekoliko strategija.

    “Prvo, radila sam na svom samopouzdanju i mentalnoj pripremi. Važno je bilo vjerovati u sebe. Također sam vježbala pokrete kako bih se osjećala sigurno na pisti. Bila sam svjesna da će biti jaka konkurencija, ali sam se fokusirala na sebe i način na koji mogu autentično predstaviti sebe. To mi je pomoglo da ostanem samouvjerena”, priča ova mlada djevojka.

    Ne krije da je atmosfera tokom takmičenja bila puna uzbuđenja.

    “Publika je bila podržavajuća, što je podiglo atmosferu. Bilo je lijepo vidjeti svoje sugrađane kako me podržavaju”, izjavljuje Larisa Ahmetović.

    Upitali smo je i koje osobine smatra ključnim za uspjeh u svijetu modelinga.

    “Osim fizičkog izgleda, ključne osobine su samopouzdanje, upornost, komunikativnost. Bitno je biti siguran u sebe, biti spremna prilagoditi se različitim zahtjevima, odreći se nekih stvari”, napominje sagovornica.

    Larisa Ahmetović (FOTO: Larisa Ahmetović, privatni arhiv)

    Priznaje da pritisak javnosti i medijska pažnja mogu biti teški, ali se trudi da je to ne omete.

    “Imam podršku porodice i prijatelja koji mi pomažu da se nosim sa svim tim. Bitan je rad na sebi i mentalna stabilnost”, jasna je ova harizmatična djevojka.

    Kazuje da njen stil zavisi od raspoloženja i prilike.

    “Jako sam prilagodljiva pa mi nije problem iznijeti bilo koji komad odjeće jer smatram da znam dobro iznijeti kombinacije. Biram odjeću u kojoj se osjećam lijepo i s puno samopouzdanja”, naglašava Larisa Ahmetović.

    Podvlači da na nekoliko načina planira promovirati Tuzlanski kanton kroz svoje učešće na federalnom nivou takmičenja.

    “Kroz svoje prisustvo na događaju, želim da pokažem ljepotu i talenat koji dolazi iz našeg mjesta. I , planiram da koristim svoje društvene mreže kako bih promovisala Tuzlanski kanton”, kazuje naša sagovornica.

    Otkrila nam je i kako bi svoju titulu fotomodela Federacije BiH iskoristila u promociji društvenih i humanitarnih ciljeva.

    “Kao fotomodel Federacije BiH, imam priliku da iskoristim svoju titulu u promociji društvenih i humanitarnih ciljeva na različite načine. Kao što su podrška obrazovanju ili pomoć siromaštvu. Mislim da kao fotomodeli imamo jako veliki utjecaj na ljude”, priča ova zanosna djevojka.

    Poručuje da u i u nastavku modeling karijere želi raditi s raznim brendovima i modnim dizajnerima.

    “Želim putovati i raditi sa firmama koje će mi pomoći da se razvijam kao model. Ovo iskustvo kao fotomodel Federacije BiH mi pomaže da budem vidljiva, prepoznatljiva i veliku priliku za budućnost”, završava Larisa Ahmetović.

    Must Read

    spot_img